L'Institut La Serra guanya el Debat local de la lliga de Secundària i Batxillerat

La LDSB és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO i Batxillerat de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat

Equip guanyador del Debat i responsables Ins La Serra
photo_camera Equip guanyador del Debat i responsables Ins La Serra

L’Equip de l’Institut La Serra de Mollerussa va guanyar la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat (LDSB) organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats que va tenir lloc del 29 de febrer al 4 de març a la Universitat de Lleida. Per tant, representarà la UdL a la fase final que tindrà lloc a la Universitat Politècnica de València els pròxims dies 29 i 30 d’abril, on s’haurà d’enfrontar als equips de la resta d’Universitats dels Països Catalans.

L'equip del qual en formen part Pau Arreaza, Júlia Balcells, Pol Garcia, Lídia Molina i Helena Vallés, i coordinat pel professor Jordi Vallés, van compartir debat amb alumnes de l'Institut Josep Lladonosa (Lleida), Jesuïtes Lleida-Col·legi Claver, Institut de Ponts, Institut Manuel de Montsuar, Institut Màrius Torres, Maristes Monserrat, i Institut de Seròs.

Pau Arreaza, Júlia Balcells, Pol Garcia, Lídia Molina i Helena VallésLa LDSB és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO i Batxillerat de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. En aquesta edició, el tema era, Internet ens fa més lliures?

L'objectiu de la iniciativa és fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, sota el format d’un enfrontament dialèctic en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema. S’hi valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal. La finalitat és crear un espai de formació on els estudiants aprenguin a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular.

comentaris