Fira de Sant Josep tanca amb l'expectativa de superar les vendes de l'edició anterior, malgrat el mal temps

Ramon Tremosa visita els pavellons firals de Fira de Sant Josep
photo_camera Ramon Tremosa visita els pavellons firals de Fira de Sant Josep

L'eurodiputat del PDeCat Ramon Tremosa va assegurar que Catalunya creix malgrat les dificultats durant la cloenda de la Fira de Sant Josep de Mollerussa d'ahir. Veus un país dinàmic, tot i no disposar de les millors polítiques fiscals, ni de les millors infraestructures ni condicions del mercat laboral. Aquest país em sorprèn, assenyalava l'eurodiputat.

Imatge aeria de la Fira de sant Josep 2018Tremosa va referir-se a la Fira de Mollerussa, explicant que les xifres del certamen són una constatació d'aquest creixement, un indicador que supera l'economia espanyola i molt per sobre de la mitjana europea, un territori líder en la Unió Europea.

L'eurodiputat explicava que quan vens a Mollerussa i poses el termòmetre de con ha anat el certamen, comproves que la realitat de la macroeconomia és el resultat d'agregar moltes, realitats micro-econòmiques, que malgrat totes les dificultats, tiren

Tremosa assegurava que aquests indicadors són un gran motiu de satisfacció, una manera de construir un futur millor per als nostres fills. Alhora afegia que malgrat tenir un estat en contra, malgrat la campanya de la por, en vers la situació política, l'Estat no ha pogut evitar el creixement de Catalunya.

Per la seva banda, el president de Fira i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va explicar que la Fira de Sant Josep tanca amb unes xifres que ronden els 170.000 visitants, malgrat les dificultats meteorològiques. Tot i això, Solsona assegurava que aquesta xifra no és l'indicador més destacat, ja que les primeres estimacions asseguren que el volum de negoci ha estat important. Solsona basava la seva afirmació en l'enquesta dels expositors, en la que el 78% van manifestar la intenció de tornar en la pròxima edició.

El 48% dels expositors fa més de 10 anys que participen en la fira, el que demostra que la meitat dels participants veuen en la fira una eina de negoci

Dia de negocis a la Fira de Sant Josep 2018Dins d'aquestes xifres, més del 58% dels expositors han complert o han superat les expectatives de vendes que s'havien fixat pel certamen. En el cas del Saló de l'Automòbil aquesta dada s'incrementa, donat que han sigut el 64% dels expositors els que han assegurat complir o superar les expectatives de negoci. Solsona va manifestar que la percepció en el Saló de l'Automòbil es poder superar o igualar els 284 cotxes venuts l'any passat, amb un volum de negoci de 7,6 milions.

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018L'alcalde i president de Fira Mollerussa, també ha valorat molt positivament els més de 1.300 participants en les jornades tècniques.

El president de Fira de Mollerussa ha destacat que un gran nombre d'empreses han presentat les seves novetats tecnològiques aplicades a l'agricultura, en el marc de la Fira

Solsona ha aprofitat la presència de l'eurodiputat per destacar que en el decurs de les jornades s'ha constatat la necessitat que Catalunya pugui negociar les seves polítiques agràries sense la interlocució de l'Estat. Solsona ha afegit que Catalunya no comparteix estratègia amb l'Estat, perquè l'agricultura s'entén d'una manera diferent, i es fa necessari poder arribar a una situació de presència pròpia europea, perquè la PAC del 2020 sigui una bona negociació com ho va ser l'anterior.

comentaris