L’Ajuntament de Bellvís presenta deu propostes pel solar de les Monges, redactades pels veïns

L'Ajuntament ha reservat una partida de 40.000 euros per a dur a terme aquesta urbanització, en el cas que la Memòria Valorada sigui superior a aquest import, el projecte es desplegarà en fases

Solar de l'antic covent de Les Monges que l'Ajuntament de Bellvís ha d'urbanitzar 1
photo_camera Solar de l'antic covent de Les Monges que l'Ajuntament de Bellvís ha d'urbanitzar

L’Ajuntament de Bellvís va convocar aquest dimarts una assemblea popular en la qual es van presentar deu projectes per a la urbanització del solar resultant de l’enderroc de l’antic Convent de Les Monges, que han proposat els veïns del municipi.

Segons ha explicat l’alcalde de Bellvís Joan Talarn, en la reunió es van explicar els esbossos presentats pels veïns, per tal que es coneguin les línies generals de com es pot resoldre la nova urbanització del solar. Aquest material es farà arribar als serveis tècnics del Consell Comarcal per tal que en redacti una Memòria Valorada, tenint en compte quines són les preferències del veïnat.

Talarn ha destacat que la majoria de les propostes contemplen una pista per l’activitat física i esportiva així com un parc infantil, per la qual cosa seria possible que el projecte definitiu aniria en aquesta línia. Tot i així, Talarn ha afegit que un cop es conegui el projecte dels tècnics comarcals, es tornarà a reunir als veïns, perquè en puguin donar del vistiplau definitiu.

El consistori ha destinat una partida de 40.000 euros per finançar aquest projecte, una xifra inclosa en el capítol d’inversions del pressupost del 2017, que va ser l’eix de la reunió convocada pel consistori. L'alcalde va explicar, que en el cas que l'import de la Memòria Valorada, que redactin els tècnics, sigui superior a l'import reservat, l'obra es desplegarà en fases depenent de la disponibilitat econòmica del consistori.

Un capítol en el qual també s’ha reservat una partida de 150.000 euros, destinada a una nova fase de la Biblioteca Municipal, que es construeix en la segona planta del Casal Cultural Sebastià Serrano. Bellvís aprovarà un pressupost d'1.811.000 euros per l'exercici del 2017.

Comentaris