L'Ajuntament del Poal encarrega l'estudi de situació del Casal Poalenc

L'equip de Govern de l'Ajuntament del Poal té la voluntat de poder dur a terme una actuació en l'edifici i solars del Casal Poalenc, al llarg d'aquest mandat

Activitats organitzades en el Casal Poalenc
photo_camera Activitats organitzades en el Casal Poalenc

L'Ajuntament del Poal ha encarregat als Serveis Tècnics del Consell Comarcal, un estudi que permeti conèixer l'estat actual de l'edifici del Casal Poalenc. Aquesta informació ha de ser la base per poder decidir quina serà la millor manera de reformar l'equipament i adaptar-lo a les noves necessitats del municipi.

Imatge dels edificis del Casal Poalenc InteriorSegons l'alcalde del Poal Rafel Panadés, s'ha demanat als tècnics que redactin una memòria valorada de la millor alternativa pel futur de l'edifici i l'entorn d'aquest, que inclou el bar la terrassa, un habitatge i el pati d'aquest. Panades ha afegit que l'edifici no és d'un valor arquitectònic destacable, però si sentimental, donat que es va construir amb les aportacions econòmiques i de feina dels veïns, el que s'anomenava a jova, a partir de l'any 1933.

Per aquest motiu, sigui quina sigui la decisió dels tècnics, l'Ajuntament convocarà als poalencs per tal que puguin decidir quin ha de ser el futur del Casal Poalenc. 

Activitats organitzades en el Casal Poalenc 1En aquella època el nou Casal Poalenc havia de competir amb el complex de Cal Sellart, que segons la gent gran representava l'ala més esquerrana del municipi. El Casal Poalenc va ser la seu de les activitats del col·lectiu que el va impulsar fins a l'any 1986 que va passar a titularitat de l'Ajuntament.

El Casal ha sigut des de les hores el centre de tota l'activitat popular, cultural i de lleure, ja que és l'únic espai del municipi que disposa d'equipament i d'espai suficient. Per aquest motiu el consistori vol adequar l'equipament als nous temps, tant pel que fa a la confortabilitat com a la seguretat.

Rafel Panadès ha afegit que el projecte s'hauria de desplegar per fases, per tal d'optimitzar els 1.500 metres del solar que ocupa tot el complex, La sala del Casal, el bar i la terrassa, de l'habitatge i el corral d'aquest.

comentaris