L'escola Ignasi Peraire de Mollerussa dedica un treball a la científica de la UPC Alícia Casals

Alícia Casals amb els alumnes i professors de l'escola Ignasi Peraire interior
photo_camera Alícia Casals amb els alumnes i professors de l'escola Ignasi Peraire

Els alumnes de cinquè de l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa han dut a terme un projecte per presentar en la segona convocatòria del Concurs Escolar de Disseny de Videojocs Científics, impulsat per la Direcció General de Recerca de la Secretaria d'Universitats i Recerca, sota el nom de Científics en joc. El concurs consisteix a dissenyar un videojoc basat en un personatge d'àmbit català que hagi destacat en el camp de la ciència.

Alícia Casals amb els alumnes i professors de l'escola Ignasi PeraireEls alumnes mollerussencs, en una assemblea general va decidir seleccionar com a protagonista del seu projecte a la professora del Departament de Control Automàtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Alícia Casals. La científica es cap de la Divisió de Robòtica i Visió del centre d'Investigació d'Enginyeria Biomèdica.

Un cop estudiada la biografia del personatge, els alumnes de l'escola Ignasi Peraire van desplegar el guió del vídeo joc sota el fil conductor d'una aventura que havia d'aconseguir una pròtesi per la cama dreta d'un nen que viu al Brasil en la zona de l'Amazones. L'Alícia ha de superar tot un seguit d'entrebancs per aconseguir encaixar els elements de la pròtasi, després de recórrer diversos països del món. En aquest projecte els escolars no han de treballar la programació, preparen la tria del personatge, la narrativa, escenaris, espais, així com el mood board, que recull el disseny gràfic i sonor.

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018Aquest dilluns, després de gairebé tot el curs treballant en aquest projecte, els escolars han rebut la visita d'Alícia Casals, qui al marge d'explicat la seva trajectòria ha hagut de respondre a un gran nombre de preguntes dels autors del projecte científic. Casals ha destacat que els robots que ha creat, ajuden a la millora de la qualitat de vida de les persones i també ha insistit en la importància que les dones puguin ser científiques, informàtiques, investigadores i tot el que ens proposem.

Comentaris