09.12.2021 |
Territoris.cat

L'evolució dels vestits de paper i de la tecnologia, a la Mobile Week de Mollerussa

Imatge del Museu de Vestits de Paper de Mollerussa
Imatge del Museu de Vestits de Paper de Mollerussa.
L'evolució dels vestits de paper i de la tecnologia, a la Mobile Week de Mollerussa

Mollerussa enceta aquest dimecres la seva programació com a una de les quinze seus de la Mobile Week amb l’obertura de portes de l’exposició Vestits de paper i tecnologia, que es pot veure a la sala d’exposicions del Museu de Vestits de Paper. La mostra té per objectiu fer un paral·lelisme entre les 56 edicions del Concurs de Vestits de Paper i l’evolució de la tecnologia al llarg d’aquest anys.

En total, Mollerussa organitza 16 activitats amb la mirada posada en acostar els avenços tecnològics a la ciutadania

 Un altre dels actes destacats serà la inauguració dissabte 29 de febrer a dos quarts d’una del migdia d’un dels 10 elements identificadors del patrimoni de la ciutat amb codi QR, en concret, el que correspon a l’edifici de L’Amistat, que data del 1920. 

EXPO MOBILE 2La visita de les autoritats locals a l'exposició 'Vestits de paper i tecnologia'

Pel que fa a l’exposició, que es podrà veure fins el 8 de març, mostra un total de 68 dispositius organitzats en deu àmbits tecnològics concretats en la telefonia, els sistemes d’impressió, les eines de càlcul o els dels ordinadors personals, entre els que destaca el primer Apple Macintosh. Es tracta tots ells de dispositius que en l’actualitat ja porten incorporats els telèfons intel·ligents, com ha destacat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en la seva visita a la mostra.

Els altres edificis identificats en aquesta primera fase seran la plaça de l’Ajuntament, l’església de Sant Jaume, la capella de Sant Isidori, el Museu de Vestits de Paper, l’edifici del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Cal Duch, la Casa Canal, l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell i el pou del segle XVIII localitzat a la plaça de Manuel Bertrand

Les activitats previstes a la ciutat es concentraran en la seva majoria els dies 27, 28 i 29 de febrer amb activitats pensades per a tres àmbits en concrets com són l’educatiu, l’empresarial i el de la ciutadania en general. D’aquesta manera, dijous 27 de febrer s’han previst quatre activitats per al públic escolar com són la representació de l’obra teatral La princesa cuinera, a càrrec de Sac Espectacles, així com també tres tallers que tenen els drons, els mòbils i la tecnologia com a protagonistes. Divendres 28 és el dia dedicat al món empresarial amb la celebració de la 5a Trobada empresarial sobre transformació digital, organitzada per Xtrategics i Fira de Mollerussa i que figura com a programa associat a la Mobile Week Mollerussa. La jornada abordarà temàtiques relacionades amb les noves tendències en gestió empresarial.  Un cop finalitzada la trobada, hi haurà un dinar de treball amb la intervenció d’Eduard Martín, director de 5G a Mobile World Capital Barcelona, el qual també participarà després en un dels 4 diàlegs previstos per la tarda en els quals també es parlarà de Blockchain, la Internet de les Coses -IOT- i la intel·ligència artificial aplicada. 

Per a dissabte 29 s’ha previst un seguit d’activitats com són un torneig d’escacs en línia, organitzat pel Club d’Escacs Mollerussa, entre una selecció de promeses de Lleida i una selecció del Centre Penitenciari de Ponent. També s’ha organitzat un Kahoot! Tecnològic, a més d’un taller sobre telefonia mòbil i una experiència amb realitat virtual

L'evolució dels vestits de paper i de la tecnologia, a la Mobile Week de Mollerussa
comentaris