Linyola acull la presentació dels camps de treball de la Direcció General de Joventut

CampsTreball1
photo_camera Lluís Nadal, Esperança Casas i Àlex Mases

Linyola va acollir aquest divendres la presentació dels camps de treball que es duran a terme aquest estiu, organitzats per la Direcció General de Joventut, es tracta d'un programa d'activitats de voluntariat adreçades a joves d'entre 14 i 29 anys, que consisteixen a realitzar projectes i serveis en una comunitat durant una estada de quinze dies en període de vacances.

La coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas, va participar en la presentació, acompanyada de l'alcalde de Linyola Àlex Mases, municipi que acollirà per quart any consecutiu, un dels 17 camps de treball que es duran a terme a la demarcació de Lleida, a través del qual el municipi del Pla d'Urgell ha habilitat un conjunt de rutes saludables que recorren tel terme municipal.

Treballs en els nius de metralladora de la Guerra CivilEls participants en el camp de treball d'enguany a Linyola crearan una quarta Ruta Saludable que tindrà la major part de recorregut per la zona sud del municipi i una llargada aproximada de 5 quilòmetres. Paral·lelament a aquesta ruta, també es marcarà una altra quinta ruta perimetral que donarà la volta a tot l'entorn del municipi i unirà les quatre Rutes Saludables ja existents.

Mases ha explicat que aquesta ruta perimetral tindrà una llargada de 33 quilòmetres, i totes les rutes saludables partiran de la plaça del Planell, just davant del consultori mèdic. A partir d'aquí totes tenen diferents llargades i dificultats. Com a novetat enguany crearem i senyalitzarem aquesta ruta perimetral que tancarà el cercle unint les quatre rutes ja existents.

foto_990981oAquests camps de treball s'organitzen a través de diferents associacions i entitats com és el cas de l'Associació Alba. El seu representant, Lluís Nadal, ha volgut destacar la importància que té per als joves participar en experiències de treball comunitari

La Direcció General de Joventut destinarà als camps de treball que es duran a terme aquest estiu a la demarcació de Lleida un pressupost d'uns 58.000 euros. Dels disset camps programats, deu es duran a terme a les sis comarques de la Plana de Lleida.

Cal destacar, que el municipi de Mollerussa tornarà a fer un camp de treball després d'uns anys sense fer-ne, on s'elaboraran jocs gegants cooperatius de fusta.

Comentaris