23.05.2022 |
Territoris.cat

Linyola suspèn el camp de treball per recuperar l’antic camí transhumant fins a Taüll

El grup de quinze joves d'entre 14 i 17 anys, procedents de tota Catalunya, havien de treballar durant una quinzena, en el camp de treball organitzat per l'Ajuntament de LInyola, que tenia com a fonament la restauració de trams, la catalogació dels elements patrimonials del recorregut, així com un recull fotogràfic
Camp de treball dels bùnquers de Linyola
Arxiu del Camp de treball dels bùnquers de Linyola
Linyola suspèn el camp de treball per recuperar l’antic camí transhumant fins a Taüll

L'Ajuntament de Linyola i la cooperativa de lleure Quàlia, han decidit suspendre el camp de treball que havien programat aquest estiu, per participar en la recuperació de la Ruta de la Cabanera. Es tracta de l'antiga ruta transhumant que utilitzaven els ramaders entre Taüll i Linyola, que una vintena de municipis proposen de recuperar. El projecte té com a objectiu posar en relleu la cultura tradicional de la transhumància i potenciar els recursos naturals del territori, la biodiversitat i l'oferta turística i rural dels municipis, a més de ser una eina que ajudi a frenar la despoblació.

Participants en el Camp de Treball de LinyolaEl grup de quinze joves d'entre 14 i 17 anys, procedents de tota Catalunya, havien de treballar durant una quinzena, en el camp de treball organitzat per l'Ajuntament de LInyola, que tenia com a fonament la restauració de trams, la catalogació dels elements patrimonials del recorregut, així com un recull fotogràfic. Els participants havien de desplaçar-se entre una desena dels vint-i-quatre pobles del recorregut, però les mesures de seguretat i higiene que obliga l'estat d'alarma, i la responsabilitat que han d'adquirir els respectius consistoris ha obligat a suspendre la iniciativa fins al pròxim any.

El projecte de Rutes Saludables

Cal recordar que Linyola participava en els camps de treball que gestiona la Direcció General de Joventut, des de feia quatre anys, en el que el municipi del Pla d'Urgell va anomenar Rutes saludables. Els joves participants van recuperar i restaurar bona part dels búnquers de la Guerra Civil, espais vers en la banqueta del canal, així com en elements patrimonials del municipi. En aquests anys els joves han habilitat circuits que els veïns poden utilitzar per a l'activitat física o pel lleure. La cinquena edició del Camp de treball linyolenc es volia dedicar a dur a terme treballs en la Ruta de la Cabanera, que les exigències de la crisi sanitària obliga a posposar fins al pròxim any.

Linyola suspèn el camp de treball per recuperar l’antic camí transhumant fins a Taüll
comentaris