El llibre 'Cançons entre bancals', de Jordi Bonilla, explica la història musical del Pla

'Cançons entre bancals' és el cinquè volum de la col·lecció 'La Boira'

Imatge del llibre de Jordi Bonilla, Cançons entre Bancals
photo_camera Imatge del llibre de Jordi Bonilla, Cançons entre Bancals

Aquest dimarts 7 de setembre es va presentar el llibre 'Cançons entre bancals', obra del jove mollerussenc Jordi Bonilla.

L’obra pretén ser una radiografia de l’escena musical del Pla d’Urgell durant els segles XX i XXI a través dels diferents grups i projectes musicals que han sorgit a la comarca

Llibre 'Cançons entre bancals. Radiografia musical del Pla d'Urgell'.El treball té el punt de partida en la fundació de la Societat Recreativa L’Amistat el 1905 i a partir d’aquí inicia un viatge dècada a dècada per tal de desgranar no només els grups de cada època, sinó també iniciatives musicals, festivals, locals d’oci nocturn i altres fets rellevants a nivell històric, social i cultural a la comarca.

Bonilla, estudiant de periodisme a la Universitat Rovira i Virgili i col·laborador en diversos mitjans, va engegar la seva investigació durant el confinament fruit de la seva inquietud per la música i el territori. Després d’una llarga ronda de contactes amb músics i professionals del sector durant l’estiu, l’autor va presentar un estudi previ a les Jornades d’Estudis del Pla d’Urgell l’any 2020 on ja va evidenciar la història i el potencial que té la comarca a nivell musical.

L’obra acaba de desmentir els falsos mites sobre la falta de projectes musicals al Pla d'Urgell i posa de manifest com la construcció de diverses identitats comarcals també s’ha expressat al llarg dels anys a través de la música

Imatge de la presentació 2

L’acte l'acte es va celebrar a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell i ha comptat amb la presència de Jaume Suau, president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà, i de Joan Ramon Domingo, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mollerussa.

'Cançons entre bancals' s’ha inclòs dins La Boira, essent aquest el cinquè volum de la col·lecció i la quarta novetat d’enguany dins del centre de recerques 

Finalment, s’ha fet pública la data de presentació al públic amb una jornada musical que se celebrarà el proper divendres 22 d’octubre al Teatre L’Amistat de Mollerussa. L’acte comptarà amb una exposició de cartells històrics i un concert amb formacions que apareixen al llibre, a més de la presentació de l’obra a càrrec del periodista Josep Anton Pérez.

comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement