30.09.2022 |
Territoris.cat

L'Ajuntament de Mollerussa estudiarà com minimitzar els efectes de les obres del centre de la ciutat

Plaça Manuel Bertrand obres (2)
L'alcalde ha assenyalat que el consistori s'ha compromès a ''minimitzar amb gestos'' els danys de les obres.
L'Ajuntament de Mollerussa estudiarà com minimitzar els efectes de les obres del centre de la ciutat

Més d'una vintena de comerciants de l'entorn de les places on s'estan desenvolupant obres de reforma a Mollerussa es van reunir aquest dilluns amb l'alcalde Marc Solsona per tal de traslladar-li el seu malestar per les actuacions i els danys que els estan generant a nivell de negoci. El mateix Solsona ha explicat que la trobada va tenir bon to per part dels comerciants i que aquesta s'ha fet motivada per una recollida de signatures per forçar-la i analitzar la situació que s'ha derivat per les obres que ja fa setmanes que s'estan portant a terme i han comportat la limitació d'accessos i trànsit rodat a la zona.

L'alcalde ha assenyalat que el consistori s'ha compromès a minimitzar amb gestos els danys de les obres i que estudiaran alguna formula per compensar, con és el cas d'elaborar un planell informatiu sobre les noves zones d'aparcament que s'han habilitat 

Els comerciants que es van reunir amb l'alcalde són de l'àmbit de les places Manuel Bertrand, Major, Pla d'Urgell i l'Ajuntament; és a dir, les quatre places que s'estan reformant al municipi i que per tant ara estan limitades al trànsit rodat i també a l'accés a peu. L'alcalde ha explicat que a la reunió els comerciants van demanar accions concretes com l'elaboració d'un planell sobre les noves places d'aparcament que s'han habilitat per compensar les que s'han perdut. Així mateix, també van demanar una millor senyalització de la zona afectada per les obres perquè no sembli que es tracta d'un espai sitiat. 

Solsona valora la reunió de forma 'positiva i aposta per buscar formules globals per intentar ajudar a la situació de perjudici dels comerciants

Plaça Manuel Bertrand obres (1)D'aquesta manera, a banda de la comunicació i la senyalització, es va mostrar obert a explorar altres vies en vista a propers anys com per exemple el pagament de la taxa d'escombraries en aquells locals que tenen obres durant cinc mesos al seu davant, amb un perjudici pel que fa al volum de negoci. 
Les obres, que van començar a la primavera, s'allargaran fins al final de la tardor i comportaran la vianalització de bona part d'aquesta zona centre de la capital del Pla d'Urgell, on precisament hi ha bona part del seu teixit comercial i de restauració. 

Per la seva banda la portaveu dels afectats que van presentar l'escrit a l'Ajuntament, Encarna Pozo, va explicar que ha faltat molta comunicació per part de l'Ajuntament, la qual cosa va reconèixer l'alcalde Marc Solsona. Pozo assegura que els establiments de la zona afectada s'han trobat davant d'una total indefensió, i falta de comunicació, davant els talls dels subministraments i altres efectes de les obres.

Pozo destaca que s'ha pres molta paciència des del passat 21 de maig, i tots consideren que les obres afavoriran l'activitat comercial al centre de la ciutat, però el consistori ha de prendre consciència que es tracta d'un període improductiu, que s'hauria de compensar amb algunes mesures favorables per als establiments.

L'Ajuntament de Mollerussa estudiarà com minimitzar els efectes de les obres del centre de la ciutat
comentaris