Marc Solsona: "El futur de Mollerussa serà complicat de gestionar, confio en la generositat i complicitat de la gent"

Raül Aguilar (Junts): "Tenim ganes de governar però veurem la conjuntura política que es forma amb el resultat"

Seguiment de la nit electoral a la seu de Mollerussa Primer

Data de publicació: dilluns 29 de maig del 2023, 00:39

Localització: Mollerussa

Autor: Oriol Bosch
photo_camera Seguiment de la nit electoral a la seu de Mollerussa Primer - Foto: Oriol Bosch

El guanyador de les eleccions per només 11 vots de diferència, Marc Solsona, ha valorat amb satisfacció la victòria però ha reconegut que el fet que Mollerussa Primer hagi empatat a 4 regidors amb Junts farà que el futur de la ciutat per als propers quatre anys sigui "més complicat de gestionar". En aquest sentit, confia que la "generositat i complicitat" de la gent que "s'ha mullat" per Mollerussa. El candidat de Junts, Raül Aguilar, ha dit que parlaran amb totes les forces polítiques però que tenen ganes de governar i caldrà veure la "conjuntura política" que es forma amb el resultat. El candidat de la CUP, Josep Miquel Varea, ha destacat que per primera vegada caldrà buscar "consensos i parlar amb tothom" a Mollerussa.

Marc Solsona ha dit sentir-se "orgullós" de guanyar per quarta vegada a Mollerussa. Ho ha fet però, d'una manera molt diferent de les altres tres, i és que encadenava 3 mandants seguits amb majoria absoluta i ara ha empatat amb regidors amb la segona força, Junts.

Solsona ha dit que ha arribat al 28-M amb un entorn i un context molt "complicat" i que el vot ha quedat "fraccionat"

"El meu univers de vot s'ha partit absolutament per la meitat", ha remarcat, ja que en aquest mandat ha tingut 9 regidors. Per tot plegat, l'encara alcalde ha dit que ara cal "escoltar i llegir bé el resultat" perquè no es tracta de trobar algú per pactar. Segons Solsona, les sumes són de més d'un, de dos i de tres, i per això caldrà veure quina és la voluntat de tothom.

El candidat de Junts, Raül Aguilar, ha remarcat que no era fàcil aconseguir un resultat com el que han obtingut amb 4 regidors, després de "sortir de zero". Ara veu que s'obre un escenari amb "múltiples pactes" i no se sap el què passarà ni com passarà. Aguilar s'ha compromès a parlar amb totes les forces polítiques i "fins i tot" amb Mollerussa Primer, ja que considera que s'ha d'escoltar a tothom i per això caldrà veure si governen o són oposició.

El candidat de Junts a Mollerussa, Raül Aguilar

Data de publicació: dilluns 29 de maig del 2023, 00:39

Localització: Mollerussa

Autor: Oriol Bosch
El candidat de Junts a Mollerussa, Raül Aguilar - Foto: Oriol Bosch

De la seva banda, el candidat de la CUP, Josep Miquel Varea, també ha mostrat la seva satisfacció perquè des que van decidir que es presentarien han "picat molta pedra" i han aconseguit fer que l'esquerra independentista entri per primera vegada a l'Ajuntament de Mollerussa. Els anticapitalistes veuen un "escenari de joc democràtic" a l'Ajuntament de Mollerussa que suposarà que per primera vegada calgui "parlar les coses" i arribar a consensos.

La CUP assegura que l'assemblea decidirà i està clar que no es faran coses "que no vinguin amb el nostre tarannà"

El candidat de la CUP a Mollerussa, Josep Miquel Varea

Data de publicació: dilluns 29 de maig del 2023, 00:39

Localització: Mollerussa

Autor: Oriol Bosch
El candidat de la CUP a Mollerussa, Josep Miquel Varea - Foto: Oriol Bosch

A Mollerussa ERC amb Engelbert Montalà de candidat per tercera vegada ha perdut dos regidors i s'ha quedat amb 3. El PSC amb Joel Bastons per segona vegada com a candidat ha mantingut els dos que tenia i Joan Simeón, amb el PP, ha aconseguit passar de 1 a 2.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement