22.05.2022 |
Territoris.cat

La Marxa de Torxes torna a ser el preàmbul de la diada de l'11 de Setembre a Mollerussa

Marxa de Torxes a Mollerussa
Marxa de Torxes a Mollerussa
La Marxa de Torxes torna a ser el preàmbul de la diada de l'11 de Setembre a Mollerussa

El Casal Popular l'Arreu, en col·laboració amb l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, el CDR de Mollerussa, el Jovent Republicà, i l'Associació Juvenil Al Carrer impulsen un any més la Marxa de Torxes a la capital del Pla d'Urgell, una convocatòria que des de fa onze anys representa el preàmbul a la Diada Nacional de Catalunya.

Els organitzadors de la marxa, pretenen reivindicar la independència del nostre poble com a expressió de voluntat popular i col·lectiva, per denunciar la vulneració de Drets Civils i Polítics, i per recordar els presos i preses polítics, exiliats i exiliades, i represaliats i represaliades de la repressió de l'Estat espanyol

Marxa de Torxes a MollerussaAquest any, la tradicional Marxa de Torxes per la República arrencarà des de la plaça Ciutat de Lleida, a les 8 de la tarda, on hi haurà Sardanes per la República a càrrec de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, la Cantata dels Músics per la Llibertat, i a les 9 del vespre, està previst l'inici de la marxa de torxes que recorrerà diversos carres i places del municipi, fins a arribar de nou a la Plaça Ciutat de Lleida, on els Músics per la Llibertat llegiran el manifest. Com cada any, durant tot el recorregut, acompanyarà la marxa la música tradicional i festiva dels Grallers i Grallers del Casal Popular l'Arreu.

A la Plaça 1 d'Octubre, se celebrà un sopar popular d'entrepà i beguda al preu de 5 euros. El preu per comprar una torxa serà d'1 euro

La secció local de l'Assemblea Nacional Catalana ja disposa d'una quinzena d'autobusos reservats per assistir a la manifestació de Barcelona sota el lema Objectiu: Independència i un miler de samarretes venudes a la parada de la Plaça Major, 16 de Mollerussa. Les places dels autobusos es podran reservar fins al dilluns 9 de setembre.

La Marxa de Torxes torna a ser el preàmbul de la diada de l'11 de Setembre a Mollerussa
comentaris