Més de 200 joves del Pla d'Urgell participen en el Programa de Garantia Juvenil

L'ens comarcal fa balanç del primer any en què la Garantia Juvenil i els seus programes han estat en actiu a la comarca, i espera que puguin tenir continuïtat el pròxim any

Els joves contractats pel Consell Comarcal del Pla d'Urgell
photo_camera Els joves contractats pel Consell Comarcal del Pla d'Urgell

Una convocatòria de subvencions adreçada a entitats ha permès que el Consell Comarcal contracti 6 mesos en pràctiques remunerades a cinc joves inscrits en el Programa de Garantia Juvenil. En aquest cas s'han triat persones titulades amb un perfil adient a les necessitats de l'entitat.
El Programa de Garantia Juvenil s'adreça a joves d'entre 16 i 29 anys amb l'objectiu de reduir l'atur juvenil en els països europeus amb una taxa al voltant del 25%.

Els inscrits han de complir al-tres requisits com no haver treballat en els 30 dies naturals anteriors ni rebut accions educatives ni formatives de més de 40 hores mensuals en els últims mesos i s'han de comprometre a participar de manera activa en les actuacions del programa.

Balanç del programa de Garantia Juvenil al Pla d'UrgellGarantia Juvenil compta amb diferents programes dirigits a joves de perfils i nivells d'estudis diferents. A la comarca, durant aquest any, se n'ha fet 4: TLN MOBILITAT Programa de pràctiques a l'estranger, TREBALL PER A JOVES Programa d'orientació laboral, FEM OCUPACIÓ Programa d'inserció laboral, dirigit a joves que han estudiat ESO i Cicles Formatius. En el seu origen se centrava en el sector sociosanitari però s'ha obert finalment a altres sectors, i SINGULAR TALENT Es dirigeix a joves amb Grau Superior o Grau Universitari, un programa en el qual es té en compte l'entorn i les competències diferencials del jove.

És des de l'Oficina Jove de la comarca que s'ajuda a fer els tràmits per inscriure's a qualsevol dels programes o iniciatives i, a més, se'ls dóna consells per fer el currículum, les entrevistes de feina i tot allò que cal per participar de les accions.

Aquest és el balanç del primer any en què la Garantia Juvenil i els seus programes han estat en actiu a la comarca i s'espera que puguin tenir continuïtat el pròxim any.

comentaris