27.05.2022 |
Territoris.cat

Més de 200 joves del Pla d'Urgell participen en el Programa de Garantia Juvenil

L'ens comarcal fa balanç del primer any en què la Garantia Juvenil i els seus programes han estat en actiu a la comarca, i espera que puguin tenir continuïtat el pròxim any

Els joves contractats pel Consell Comarcal del Pla d'Urgell
Els joves contractats pel Consell Comarcal del Pla d'Urgell
Més de 200 joves del Pla d'Urgell participen en el Programa de Garantia Juvenil

Una convocatòria de subvencions adreçada a entitats ha permès que el Consell Comarcal contracti 6 mesos en pràctiques remunerades a cinc joves inscrits en el Programa de Garantia Juvenil. En aquest cas s'han triat persones titulades amb un perfil adient a les necessitats de l'entitat.
El Programa de Garantia Juvenil s'adreça a joves d'entre 16 i 29 anys amb l'objectiu de reduir l'atur juvenil en els països europeus amb una taxa al voltant del 25%.

Els inscrits han de complir al-tres requisits com no haver treballat en els 30 dies naturals anteriors ni rebut accions educatives ni formatives de més de 40 hores mensuals en els últims mesos i s'han de comprometre a participar de manera activa en les actuacions del programa.

Balanç del programa de Garantia Juvenil al Pla d'UrgellGarantia Juvenil compta amb diferents programes dirigits a joves de perfils i nivells d'estudis diferents. A la comarca, durant aquest any, se n'ha fet 4: TLN MOBILITAT Programa de pràctiques a l'estranger, TREBALL PER A JOVES Programa d'orientació laboral, FEM OCUPACIÓ Programa d'inserció laboral, dirigit a joves que han estudiat ESO i Cicles Formatius. En el seu origen se centrava en el sector sociosanitari però s'ha obert finalment a altres sectors, i SINGULAR TALENT Es dirigeix a joves amb Grau Superior o Grau Universitari, un programa en el qual es té en compte l'entorn i les competències diferencials del jove.

És des de l'Oficina Jove de la comarca que s'ajuda a fer els tràmits per inscriure's a qualsevol dels programes o iniciatives i, a més, se'ls dóna consells per fer el currículum, les entrevistes de feina i tot allò que cal per participar de les accions.

Aquest és el balanç del primer any en què la Garantia Juvenil i els seus programes han estat en actiu a la comarca i s'espera que puguin tenir continuïtat el pròxim any.

Més de 200 joves del Pla d'Urgell participen en el Programa de Garantia Juvenil
comentaris