Miralcamp converteix l'horticultura en una festa popular

Francesc Balp Cots, va guanyar l'Aixolet d'Or, guardo que el reconeix com a millor hortolà, per la cistella de productes que va presentar en la trobada.

Els participants en la segona Trobada d'Hortolans de Miralcamp.
photo_camera Els participants en la segona Trobada d'Hortolans de Miralcamp.

Hortalisses de MiralcampEl que va començar com una juguesca, entre els veïns de Miralcamp que conreen hortalisses, es va convertir l'any passat en una festa popular, que van batejar amb el nom de Trobada d'Hortolans. El col·lectiu d'amics van començar a discernir qui presentava els productes de l'horta més atractius i de més qualitat, i d'aquí va sorgir la competició, i la derivació en festa popular.

L'argument de la competició, s'ha anat completant amb altres activitats de lleure, en els que hi ha participat el consistori, per tal que fons més popular i participativa. La celebració va tenir lloc aquest dissabte, amb un ball de vermut, concurs de botifarra, i l'exposició de la vintena de cistelles amb els productes que es presentaven a la competició.

El moment més esperat, va ser la designació del millor hortolà, que en aquesta edició va recaure en Francesc Balp, que va rebre l'Aixolet d'Or, de mans de l'alcalde de la localitat Melcior Claramunt. La festa va cloure amb berenar popular.

Comentaris