07.05.2021 |
Territoris.cat

Miralcamp podria recuperar el projecte de la residència desestimada pel promotor

Imatge virtual del projecte de la Residència Geriàtrica Miralcamp
Imatge virtual del projecte de la Residència Geriàtrica Miralcamp
Miralcamp podria recuperar el projecte de la residència desestimada pel promotor

L'Ajuntament de Miralcamp té l'esperança que alguna de les empreses que s'han interessat en la compra de l'obra inacabada de la residència geriàtrica, es decideixi a tirar endavant l'operació, segons ha explicat l'alcaldessa del municipi, Carme Ribes.

Residència Geriàtrica Miralcamp 1El projecte de la residència geriàtrica el va impulsar l'empresa Altarroca Resorts entre els anys 2006 i 2007, després d'adquirir una parcel·la de 8.700 metres quadrats en la zona de La Bassella. Els promotors van iniciar les obres un any més tard amb l'objectiu de consolidar, tal com deia el projecte, una residència i centre de dia amb 118 habitacions dobles, el que representava 236 llits. El projecte es va desplegar fins a consolidar les estructures i part dels tancaments, però al voltant del 2010, que es va abandonar l'obra.

Segons fons municipals l'empresa no va aconseguir el finançament que esperava, i per altra banda la Generalitat va reduir de forma considerable els concerts per a finançar places residencials, el que va fer inviable projectes com el de Miralcamp

Reunio Carme Ribes Rafel Panades 1D'ençà que el promotor va desestimar continuar el projecte, a partir del 2015 l'anterior equip de Govern, també havia explicat als mitjans de comunicació que estaven treballant en diferents opcions amb interessats en reprendre les obres de la residència geriàtrica.

Carme Ribes ha explicat que l'actual equip de govern, té previst recuperar projectes com convertir l'antiga torre de Ràdio Ponent en un mirador turístic, o nous usos esportius o de lleure per l'antic dipòsit de l'aigua, situat al costat de les piscines municipals. 

Visita Rafel Panadés a l'empresa Jaume Solé de MiralcampL'alcaldessa es va reunir aquest dimarts amb el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés. Ribes va explicar que en el decurs de la trobada van demanar el suport de l'ens comarcal, en aquelles tasques de gestió que facin possible millorar la funcionalitat del consistori, i ajudi a millorar l'experiència de l'equip de Govern.

Panadès va aprofitar l'estada a Miralcamp per visitar l'empresa de refrigeració Jaume Solé.

Miralcamp podria recuperar el projecte de la residència desestimada pel promotor
comentaris