14.08.2022 |
Territoris.cat

Miralcamp presenta la història d'un segle del club de futbol local

Els autors del llibre Club Futbol Miralcamp, 100 anys d'història
Els autors del llibre Club Futbol Miralcamp, 100 anys d'història
Miralcamp presenta la història d'un segle del club de futbol local

El Casal Cultural de Miralcamp va acollir aquest diumenge la presentació del llibre Club Futbol Miralcamp, 100 anys d'història, una publicació que ha coordinat Ton Solé amb la col·laboració d'un col·lectiu de persones que van formar part de les juntes directives de l'entitat al llarg d'aquest segle d'història.

Autors i exjugadors veterans del Club Futbol Miralcamp, 100 anys d'històriaEn l'acte de presentació, que va presidir l'alcalde de Miralcamp, Melcior Claramunt, acompanyat del Vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Terés i del Diputat Provincial, Francesc Sabanés, així com d'un nodrit grup d'exjugador que van forma part del club en aquest període.

Ton Solé, ha comptat amb la col·laboració de Josep M. Garsaball, Miquel Romà, Xavier Soberà, Àngel Solé, i Antonio Solé, un equip que ha dut a terme un recull des dels origens de l'entitat la temporada 1918-1919, en què una colla de joves del municipi del Pla d'Urgell, van decidir impulsar el projecte.

Coberta del llibre  Club Futbol Miralcamp, 100 anys d'històriaEls autors del treball han comptat amb el testimoni oral d'un bon grapat de veïns, com el Sebastià Berenguer, conegut al poble com el guarnicioner, qui va explicar que van ser els treballadors de l'empresa constructora de la xarxa d'aigua de boca, i el dipòsit, els que van introduir la pràctica del futbol a Miralcamp. També es van recollir testimonis que afirmaven que van ser estudiants del municipi que estaven interns en centres educatius de Lleida i Barcelona, com Bertomeu Jovells, els que van fomentar aquest esport al poble.

L'obra compagina el recull informatiu de la trajectòria amb una important recopilació de fotografies dels equips, partits, i altres elements gràfics des de la seva fundació fins a l'actualitat, un nou període en el que el club ha incorporat la participació femenina en les seves files.

Miralcamp presenta la història d'un segle del club de futbol local
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement