08.12.2021 |

Torna la Mobile Week a Mollerussa, la germana petita del Mobile World Congress

L'esdeveniment apropa la tecnologia a la ciutadania i convida a la reflexió entorn les seves possibilitats

La roda de premsa en què s'ha presentat la Mobile Week Mollerussa 2021, a l'edifici consistorial de Mollerussa - Foto: Marina Pallàs Barta
La roda de premsa en què s'ha presentat la Mobile Week Mollerussa 2021, a l'edifici consistorial de Mollerussa - Foto: Marina Pallàs Barta
Torna la Mobile Week a Mollerussa, la germana petita del Mobile World Congress

Aquest dimarts 6 de juliol, l'organització de la Mobile Week a Mollerussa ha presentat el programa de la nova edició, que ja és la segona que se celebra a la ciutat de Mollerussa, i que tindrà lloc aquesta setmana, del 8 al 10 de juliol. Enguany, l'esdeveniment paral·lel al Mobile World Congress, organitzat per l'Ajuntament, compta amb el suport de Fira de Mollerussa, que ha fet un pas més per prendre part en la coordinació d'aquesta trobada tecnològica, tal i com ha explicat Xavier Roure, director de l'ens.

Pere Garrofé, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, ha explicat que tenien molt clar que havien de sumar-se a l'organització d'aquest esdeveniment després que l'any anterior hagués de ser cancel·lat per la crisi sociosanitària provocada per la Covid.

Roure ha reflexionat al voltant de les aplicacions de la tecnologia en el món agrícola, que poden fer que "la nostra economia i el nostre sector sigui cada vegada més productiu, eficient i per tant més sostenible”

Joana Barbany, Directora General de Societat Digital, ha assistit a la presentació de manera telemàtica i ha remarcat la importància del certamen com a punt de trobada entre el món emprenedor, les indústries creatives, el sector públic i la ciutadania. Des de l'any 2017, en què va nèixer el certamen, la iniciativa s'ha estès arreu del territori i ha incrementat molt en participació de municipis. Barbany n'ha volgut destacar la seva funció divulgativa, d'apropament de les experiències digitals a tota la ciutadania: "És un tema que està sobre la taula, perquè qui no està capacitat, es queda fora", ha reblat.

Cristina Colom, directora de Digital Future Society i qui també ha acudit a la presentació de manera telemàtica, ha explicat que la Mobile Week "va nèixer amb la voluntat d'impuslar l'empoderament digital de la ciutadania", i n'ha remarcat el seu pes com a espai de reflexió entorn de l'ús de la tecnologia, no només per ajudar a desenvolupar la capacitat d'utilitzar-la, sinó també fomentar la crítica, per "entendre per què serveix la tecnologia, quin ús se'n pot fer i amb quin propòsit".

El programa de la Mobile Week Mollerussa 2021

Per la seva banda, Esteve Aymerich, coordinador de la Mobile Week Mollerussa, ha desgranat el programa per presentar les diferents activitats que tindran lloc durant el cap de setmana, dirigides tant a públic adult com infantil i juvenil. 

Així, la Mobile Week arrencarà dijous 8 de juliol a les 10.30 del matí a la Sala Polivalent del Teatre l'Amistat, on hi haurà una taula rodona amb el texit empresarial de la comarca per reflexionar entorn de les habilitats professionals, que comptarà amb la participació de tres directors generals de la indústria local, Joan Caba, Josep Ramon Pons i Montse Pujol; diversos representants de les formacions professionals, Antoni Reig i Lluís Rosselló; així com del director de Desenvolupament Científic i Tecnològic d’Eurecat, Gabriel Anzaldi. A la tarda de dijous, les activitats seran dirigides al públic infantil, amb una demostració de l'aplicatiu mòbil eBiblio a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, a les 17.30 hores.

El divendres 9 de juliol a les 12.30 del matí, es farà la Birra tecnològica, una nova taula rodona i desenfadada per reflexionar sobre el paper de la tecnologia i d'Internet i el seu impacte en la "generació del benestar", així com el concepte d'"internet saludable".

Finalment, el dissabte 10 de juliol, tercer i últim dia del certamen, es faran dues activitats simultàniament, a les 11 del matí. Una serà oberta a tothom al camp de futbol, on es farà una xerrada i exhibició de drons tot partint de la voluntat d'apropar aquests aprells a la ciutadania del municipi amfitrió de les Dron Parties. L'altra activitat consistirà en un taller que buscarà apropar la tecnologia als més grans a través d'un Kahoot (el joc dels qüestionaris) a la Sala Polivalent del Teatre l'Amistat.

Torna la Mobile Week a Mollerussa, la germana petita del Mobile World Congress
comentaris