Els dies 6 i 7 d’octubre al Teatre l’Amistat es farà el rècord guinness de vestits de paper exposats en un mateix espai.

Imatge del Museu de Vestits de Paper de Mollerussa 1
photo_camera Imatge del Museu de Vestits de Paper de Mollerussa

L'Ajuntament de Mollerussa engegarà la pròxima setmana una iniciativa per assolir el rècord guinness de vestits de paper exposats en un mateix espai, una actuació que vol servir per situar en l'àmbit internacional el concurs i també per començar a marcar la trajectòria per optar a la candidatura patrimonial de la Unesco.

El projecte farà possible que per primera vegada es pugui veure el fons de més de 324 creacions, que custodia el Museu de Vestits de Paper, una col·lecció que s'ha obtingut al llarg de més de mig segle de trajectòria del Concurs Nacional de Vestits de Paper.

Presentació del projecte rècord guinness de Vestits de PaperLa iniciativa la va presentar aquest dimarts l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la coordinadora del projecte de candidatura del patrimoni de la Unesco Carme Polo.

Els dies 6 i 7 d'octubre s'exposaran al Teatre L'Amistat 324 vestits del fons de l'espai museistic de la capital del Pla d'Urgell , en una exhibició que serà oberta al públic de forma gratuïta i els visitants podran fer un recorregut per contemplar tots els vestits

Marc Solsona va destacar que l'objectiu de la iniciativa és aprofitar el pòsit de vestits de paper que hi ha a Mollerussa després de tots aquests anys de Concurs Nacional per fer que el nom de la ciutat surti al llibre dels rècords guinness vinculat a aquesta iniciativa.

Carme Polo, responsable del concurs, ha remarcat que és hora de començar a creure que el que tenim a Mollerussa són obres d'art, peces úniques

Per la seva banda, Carme Polo, va explicar que l'exhibició servirà per valorar la feina que de les modistes que durant mesos treballen en les seves creacions. És per això, que durant els dies 6 i 7 d'octubre  hi haurà modistes que explicaran què significa per a elles fer els vestits i també com els fan de forma artesanal. A més a més, l'exhibició forma part del calendari de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Imatge del Museu de Vestits de Paper de Mollerussa 2El Museu de Vestits de Paper compta amb una exposició permanent de 105 vestits de paper per la qual cosa el cap de setmana la mostra es triplicarà arribant als 324 que s'exhibiran entre els diferents espais del Teatre l'Amistat, des del hall a l'escenari, la platea i les llotges. L'exhibició serà oberta al públic de forma gratuïta i els visitants podran fer un recorregut per contemplar tots els vestits. Els responsables del llibre dels rècords guiness demanen per poder certificar la fita, que se superi el nombre de 300 vestits en exposició, que hi hagi dos testimonis que ho certifiquin, que la mostra es desenvolupi en un recinte acotat, que es cataloguin els vestits i es tradueixi aquesta catalogació a l'anglès, i que tot plegat s'enregistri.

comentaris