25.02.2021 |
Territoris.cat

Mollerussa augmenta el seu pressupost per al 2017 en més de cinc punts i pujarà als 12,6 milions

L'equip municipal preveu cancel·lar al febrer el pla d'ajust, mentre que la promoció econòmica i l’urbanisme seran alguns dels eixos a potenciar

mollerussa plaça manuel bertran interior
Pla general de la plaça Manuel Bertran de Mollerussa / ACN
Mollerussa augmenta el seu pressupost per al 2017 en més de cinc punts i pujarà als 12,6 milions

L’Ajuntament de Mollerussa preveu de cara al 2017 un pressupost de 12,6 milions d’euros, una xifra que suposa un increment del 5,3% respecte al de l’any anterior. Així ho ha explicat aquest dimarts l’alcalde Marc Solsona, el qual ha afegit que la previsió és que al febrer, quan es faci la liquidació del pressupost d’enguany, es pugui cancel·lar el pla d’ajust de l’Estat, per al qual es tenia com a marge fins al 2020.Mollerussa Foto Marc Solsona texte

En aquest sentit, Solsona ha explicat que la promoció econòmica i l’urbanisme són dos dels eixos principals de l’esborrany de pressupost, que ja va ser lliurat a tots els grups municipals la setmana passada perquè l’estudiïn i tingui marge per presentar propostes fonamentades abans de l’1 de desembre, dia en què està previst portar-lo a l’aprovació del Ple.

Es destinarà una partida per al viver d'empreses en trama urbana

Pel que fa a promoció econòmica el pressupost preveu ja una partida per articular un viver d’empreses en trama urbana aprofitant els locals buits del centre urbà i una altra per desenvolupar el projecte Mollerussa SmartLab. La candidatura del Museu de Vestits de Paper com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco i el foment del turisme també figuren al pressupost del 2017.

Pel que fa a urbanisme, es preveu una partida de 110.000 euros per a la renovació de totes les làmpades de vapor de mercuri existents en l’enllumenat públic per potenciar l’estalvi energètic que es tradueixi en estalvi econòmic, que serà un dels eixos de cara a l’any vinent així com s’ha planificat un increment de partida en neteja viària i medi ambient.

El govern incrementar la dotació per a la Borsa de Mediació per al Lloguer Social

També es fa especial incís en l’atenció a les persones amb l’establiment per primera vegada d’una partida específica que permeti definir polítiques pròpies de l’Ajuntament a través de la Taula Social Municipal, creada enguany. En aquest àmbit també es preveu incrementar la dotació per a la Borsa de Mediació per al Lloguer Social i doblar la partida per a ajuts d’especial urgència.

Pel que fa a participació ciutadana, el pressupost del 2017 dota una partida per dur a terme la consulta ciutadana sobre com es vol el centre urbà de la ciutat a partir de les propostes guanyadores del concurs d’idees resolt enguany.

Així mateix, Solsona també ha indicat que està previst destinar 1, 5 milions d’euros en amortitzacions amb la intenció d’acabar l’exercici amb una ràtio d’endeutament del 75% que permeti desplegar un paquet d’inversions més extens.

Mollerussa augmenta el seu pressupost per al 2017 en més de cinc punts i pujarà als 12,6 milions
comentaris