05.03.2021 |
Territoris.cat

Mollerussa demanarà dos milions d'euros per iniciar les obres del centre urbà

Les bones dades del tancament pressupostari del passat exercici han permès al consistori demanar un cèdit de dos milions d'euros en lloc de l'un i mig que estava previst per les dues fases del projecte

Carrers de làmbit d'actuació de la reforma del ccentre de Mollerussa
Carrers de l'àmbit d'actuació de la reforma del centre de Mollerussa 1
Mollerussa demanarà dos milions d'euros per iniciar les obres del centre urbà

L'Ajuntament de Mollerussa celebrarà aquest divendres, un Ple extraordinari per aprovar una operació de crèdit per un import de 2 milions d'euros que serviran per finançar una part de les obres de remodelació del centre emmarcades en el Pla d'inversió. L'alcalde Marc Solsona va explicar que el crèdit s'ha negociat a 10 anys amb el BBVA amb unes condicions molt bones que fan que pràcticament no hi hagi interessos.

L'equip de govern estima que al llarg d'aquest any s'haurà intervingut als carrers Ciutat de Lleida, Onze de Setembre, Estrella, Ronda Ponent, Acadèmia i una part de l'avinguda Catalunya. A partir de l'any que ve començarien les obres a les tres places del centre. El pla condiciona la finalització dels treballs al juny del 2018.

Tot i que inicialment l'Ajuntament de Mollerussa volia demanar els 3 milions d'euros del Pla d'inversió que ha de permetre dur a terme les obres de reforma del centre en dues fases d'1,5 milions cadascuna, l'alcalde Marc Solsona va explicar que han decidit demanar de cop 2 milions gràcies a les bones dades del tancament de la liquidació municipal de l'any passat. Com més diners per començar a fer les obres, més tranquils, va remarcar Solsona, que ha afegit que el 2018 es demanarà un segon crèdit d'1 milió d'euros per acabar de finançar aquestes obres que també estan incloses en el Pla de barris 2017.

Igualment i en el mateix Ple extraordinari s'aprovarà una partida del pressupost, de 110.000 euros per tal d'avançar en l'encàrrec del projecte d'aquestes obres i no haver d'esperar a l'autorització definitiva del crèdit. Solsona però, no ha pogut detallar encara l'import exacte de les contribucions especials que hauran de fer els veïns en relació a aquesta obra.

Mollerussa demanarà dos milions d'euros per iniciar les obres del centre urbà
comentaris