El projecte formarà ciutadans per fer servir els desfibril·ladors en cas d'emergències a la via pública

Desfibril·ladors en les dependències de la Policia Local de Mollerussa 1
photo_camera Desfibril·ladors en les dependències de la Policia Local de Mollerussa

L'Ajuntament de Mollerussa desplegarà un pla de formació per tal que els ciutadans que tinguin interès puguin conèixer com s'han d'utilitzar els desfibril·ladors en cas d'emergències a la via pública, uns equips que el consistori situarà en diversos llocs de la ciutat, al marge dels que actualment es troben en els equipaments públics.

Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya que l'Ajuntament de Mollerussa va presentar ahir dilluns a la Generalitat en el marc de la setmana del World Smart City Congres en tant que la ciutat és banc de proves pilot Smart Lab.

Segons ha explicat l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, l'objectiu és formar entre 500 i 1.000 persones que configuraran una mena de xarxa social' per poder actuar a peu de carrer en cas d'emergència mitjançant un sistema de geolocalització.

El projecte presentat per l'Ajuntament de Mollerussa s'anomena Xarxa de rescatadors cardíacs (CREC ), i és un dels 8 pilots que s'estan desenvolupant a la ciutat en el marc del projecte Smart Lab, en aquest cas dins de l'àmbit de l'apartat Smart Cityzen que vincula les noves tecnologies amb la interacció humana amb l'objectiu de tancar el cercle.

Quan aquesta xarxa de rescatadors cardíacs sigui operativa la ciutat no només estarà ''cardioprotegida'' sinó que també hi haurà ciutadans preparats per fer servir els desfibril·ladors

A la capital de Pla d'Urgell hi ha 4 desfibril·ladors ubicats en equipaments municipals però la previsió és incorporar-ne 3 més a la via pública una vegada estigui en marxa el projecte CREC. Des de la Regidoria de Participació ja s'ha començat a buscar les persones més adequades per tal d'impartir-los la formació.

Comentaris