13.06.2021 |
Territoris.cat

Mollerussa destinarà a l'associacionisme veïnal i usos socials l'edifici de l'estació de tren

Trobada de l'alcalde Marc Solsona amb el president Puigdemont amb qui va tractar diversos temes de promoció de la ciutat, d'infraestructura i culturals

Estacio de Trens de Mollerussa
Estacio de Trens de Mollerussa
Mollerussa destinarà a l'associacionisme veïnal i usos socials l'edifici de l'estació de tren

L'Ajuntament de Mollerussa té previst dedicar l'actual edifici de l'estació de tren, en desús des de fa anys, a usos socials i d'associacionisme veïnal, segons ha explicat aquest dimarts l'alcalde, Marc Solsona. Per portar a terme aquest projecte, cal primer desencallar el conveni amb la firma Adif amb la finalitat de construir el pas soterrat programat i aconseguir la sessió "a un preu simbòlic" de l'immoble, la qual cosa Solsona ha afegit "confia" que sigui aviat i es pugui avançar en el propòsit d'usos i gestió de l'espai.

D'aquesta manera, l'edifici de l'estació de ferrocarril es destinaria a seu de les entitats veïnals així com a usos socials i una sala d'espera coberta per a usuaris del tren, millorant així la situació actual. Per la seva part, el pas soterrat a les vies comunicarà amb la parcel·la que en un futur ha d'esdevenir la nova estació d'autobusos de la ciutat.

En un altre ordre de coses, l'alcalde ha explicat també que la setmana passada va mantenir una trobada amb el nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a qui va traslladar les prioritats del municipi per a aquest 2016. Solsona ha afegit que precisament es va parlar d'infraestructures, d'aquest pas soterrat i la nova estació d'autobusos, així com de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) que ha d'acollir la ciutat amb una nova comissaria.

Entre els temes que Solsona va tractar amb Puigdemont va estar la Fira de Sant Josep, en matèria de promoció econòmica, i sobre cultura, coincidint amb el fet que Mollerussa és enguany Capital de la Sardana, convidant-lo a visitar la ciutat, sigui per aquest fet o per veure el Saló del Llibre Infantil i Juvenil. Així mateix, li va comentar el projecte per fer del Concurs Nacional de Vestits de Paper Patrimoni de la Humanitat.

Mollerussa destinarà a l'associacionisme veïnal i usos socials l'edifici de l'estació de tren
comentaris