06.12.2022 |
Territoris.cat

Mollerussa habilita un espai per l'acolliment temporal de gats i gossos

Marc Solsona visita l'espai d'acullida de gossos i gats de Mollerussa
Marc Solsona visita l'espai d'acullida de gossos i gats de Mollerussa
Mollerussa habilita un espai per l'acolliment temporal de gats i gossos

Sota el nom tècnic d'espai de trànsit d'animals, l'Ajuntament de Mollerussa ha habilitat un espai, per acollir temporalment els gats i gossos que es recullen al carrer, el nou equipament es troba en l'antic hangar de l'estació de tren situat al costat de la nova estació d'autobusos, en la banda de la carretera de Linyola.

En una superfície de 110 metres quadrats, la brigada municipal ha construït tres gàbies per a gossos i dues per a gats, que acolliran els animals per un període màxim de tres dies abans de traslladar-los a les protectores d'animals. Així i tot el consistori preveu desplegar una xarxa de voluntaris, que rebrien una formació prèvia, igual que es va fer amb la Policia Local, per tal que fossin aquests els que tinguessin cura dels animals, i al mateix temps fomentessin l'acollida o l'adopció d'aquests animals.

Aquesta actuació forma part del Pla integral de Protecció Animal, que va aprovar l'Ajuntament de Mollerussa i que té com a projecte final desenvolupar en un futur un refugi que en aquests moments s'estudia amb la resta de municipis del Pla d'Urgell.

Segons ha explicat l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el consistori recull anualment al voltant d'una quarantena de gossos abandonats al carrer als quals ha de donar acollida temporal abans que alguna de les tres protectores amb les quals es té un conveni de col·laboració se'n facin càrrec. Pel que fa als gats es tenen localitzades al voltant d'una quarantena de colònies. En aquest sentit cal recordar que l'Ajuntament va autoritzar a algunes persones per tenir cura d'aquests animals.

L'Ajuntament de Mollerussa ha desplegat el Pla integral de Protecció Animal, amb la col·laboració de la Fundació Nova Eucària, la seva responsable Anna Carbonell, ha explicat que l'espai s'ha dut a terme amb unes característiques específiques, com són les rajoles a les parets i a terra, per tal de tenir un control sanitari exhaustiu de l'espai, i afavorir la desinfecció i la confortabilitat dels animals.

Carbonell considera que el desplegament de la xarxa de voluntaris permetrà implicar la ciutadania en un projecte social d'aquestes característiques i alhora aportar avantatges als animals acollits que tindran un afegit de cures i la possibilitat d'acabar en cases d'acollida o adoptats.

Mollerussa habilita un espai per l'acolliment temporal de gats i gossos
comentaris