20.01.2022 |
Territoris.cat

Mollerussa obre una oficina a L’Amistat per atendre els propietaris dels blocs Sant Isidori

Els blocs Sant Isidori  de Mollerussa
Els blocs Sant Isidori de Mollerussa
Mollerussa obre una oficina a L’Amistat per atendre els propietaris dels blocs Sant Isidori

L’Ajuntament de Mollerussa ha habilitat una oficina en la nova ala del complex L’Amistat per tal d’atendre als propietaris dels blocs d’habitatges Sant Isidori, i així poder iniciar l’estudi de la reubicació d’aquests en nous pios del municipi.

Aquest servei es fruit del conveni que va signar el consistori de la capital del Pla d’Urgell, al mes d’agost, amb els departaments de Governació, Administracions Públiques i Habitatge i Territori i Sostenibilitat. El document establia el protocol per ubicar a les famílies dels blocs, i el posterior enderroc dels habitatges.

Els blocs Sant Isidori i els elements de protecció que s'hi han instal·latPer tal de desplegar el conveni, el consistori va acordar cedir un espai a l’Institut Català del Sòl (INCASOL), entitat que actualment disposa d’un parc de 280 habitatges a Mollerussa, per tal de dur a terme les entrevistes personals amb els propietaris i poder adjudicar nous immobles, ja sigui amb lloguers assequibles a les seves rendes o amb ajudes socials en els casos d’exclusió social

Segons l’alcalde de Mollerussa Marc Solsona, un estudi tècnic ha de constatar la ruïna tècnica dels habitatges, i mestres tant l’oficina podrà atendre als propietaris que demanin abandonar els blocs Sant Isidori de forma voluntària. L’entrada en servei de l’oficina està prevista per la primera quinzena de gener.

El protocol, entre les administracions, es desplegarà durant quatre anys, per tal d’arribar a un acord amb la totalitat dels propietaris, i un cop finalitzat aquest període està previst enderrocar els habitatges i projectar una solució urbanística que respongui a les previsions del consistori.

Mollerussa obre una oficina a L’Amistat per atendre els propietaris dels blocs Sant Isidori
comentaris