03.10.2022 |
Territoris.cat

Mollerussa impulsa un pla de reactivació econòmica de 640.000 euros

El disseny d'aquest pla es va iniciar al principi de la pandèmia i s'ha modelat a través de la participació de 168 ciutadans de Mollerussa, així com 20 experts que han avaluat les diverses propostes i aportacions en cinc taules que s'han organitzat al llarg de la crisi des del mes de juny
Els representants dels grups municipals, el coordinador del pla i l'alcalde en la presentació del pla (Re)Activem - Ajuntament de Mollerussa
Els representants dels grups municipals, el coordinador del pla i l'alcalde en la presentació del pla (Re)Activem - Ajuntament de Mollerussa
Mollerussa impulsa un pla de reactivació econòmica de 640.000 euros

L'Ajuntament de Mollerussa ha presentat avui amb tots els grups municipals (Re)Activem Mollerussa, un Pla econòmic que preveu destinar 640.000 euros durant el 2021 a la reactivació i inversió econòmica en el municipi i que preveu que tingui efectes a curt però també a mig i llarg termini. Aquest pla ha estat fruit de l'acord entre tots els grups municipals, que han assitit avui a la presentació del pla representats per l'alcalde, Marc Solsona, i els portaveus dels quatre grups municipals: Pere Garrofé (JuntsxMollerussa-PdeCat), Engelbert Montalà (ERC), Joel Bastons (PSC) i Joan Simeón (PP). 

El disseny d'aquest pla es va iniciar al principi de la pandèmia i s'ha modelat a través de la participació de 168 ciutadans de Mollerussa, així com 20 experts que han avaluat les diverses propostes i aportacions en cinc taules que s'han organitzat al llarg de la crisi des del mes de juny. A través d'aquestes taules, on també van participar els portaveus dels grups consistorials, s'han validat les línies estratègiques del pla i s'ha programat el calendari a través del qual s'executaran al llarg de tot el 2021. Així, aquest treball ha resultat, principalment, en 152 accions concretes que s'articularan a través de cinc eixos principals, segons han concretat Xavier Roure, responsable tècnic del pla i director de la Fira de Mollerussa, i Esteve Aymerich, assessor en promoció econòmica del consistori. Els cinc àmbits són educació, economia, àmbit social, salut i esportiu, que també recolliran accions en el camp de la cultura, el turisme i el lleure.

Les accions que contempla el pla i el calendari de la seva execució es pot consultar a la pàgina web municipal a l'enllaç https://www.mollerussa.cat/reactivem/ 

Algunes d'aquestes accions previstes que recullen més volum del pla són la creació d'un Institut d'Emprenedoria i Innovació, la constitució de l'ens 'Mollerussa Empresarial' i la creació i la creació d’una línia d’ajuts per a la reactivació en l’àmbit social i econòmic així com la bonificació d’impostos i taxes municipals serien les accions de més volum del pla. També es preveu un pla de creixement i ús de l'entorn del parc de La Serra, la definició d'un pla de mobilitat, la potenciació d'un pla d'habitatge municipal, vehicular una aula de l'Escola Oficial d'Idiomes i donar més protagonisme a l'Oficina de Turisme.

L’alcalde ha definit el pla com una palanca de cara a reactivar l'activitat econòmica en els propers anys i que s'ha dissenyat amb la voluntat de ser molt professional i avaluable" després que la crisi sanitària provocada per la Covid-19 evidenciés que els actors necessiten d'espais d'encontre permanent.

Per la seva banda, Pere Garrofé, que és també coordinador de (Re)Activem, ha agraït la participació de la ciutadania així com la dels tècnics municipals en la definició de les línies estratègiques a seguir, ja que es tracta d’un "pla transversal" entre regidories. 

Per la seva part, el portaveu d’ERC, Engelbert Montalà ha destacat que, ara, ajudar a les persones ara és prioritari i ha dit que la intenció és fer un seguiment perquè el pla es pugui aplicar de forma eficient.

El portaveu del PSC, Joel Bastons en la seva intervenció ha dit que la ciutadania ens reclama que estiguem aquí com a institució, ja que és un programa que ha sortit de la societat civil i que aquest pla permet definir estratègies a llarg termini per aconseguir la reactivació de la ciutat.

El portaveu del PP, Joan Simeón ha manifestat que es tracta d'un pla útil i urgent per fer front a la crisi actual, i ha titllat de pobra la col·laboració econòmica de la Generalitat a cada municipi.

Segons ha concretat Solsona, algunes d'aquestes accions ja començaran a executar-se a partir d'aquest mes. 

Mollerussa impulsa un pla de reactivació econòmica de 640.000 euros
comentaris