19.08.2022 |
Territoris.cat

Mollerussa preveu reunir 1.200 artesanes en la Diada de la Puntaire de Catalunya

Trobada de Puntaires de Mollerussa 1
Trobada de Puntaires de Mollerussa 1
Mollerussa preveu reunir 1.200 artesanes en la Diada de la Puntaire de Catalunya

Mollerussa acollirà el 27 i 28 d'abril la Diada de la Puntaire de Catalunya, una jornada itinerant que coordina l'Associació Catalana de Puntaires, trobada que l'any passat es va celebrar a la població tarragonina de l'Arboç. En la convocatòria del Pla d'Urgell, amb la col·laboració de l'Associació de Dones Albada i l'Ajuntament de Mollerussa, s'espera la participació de 1.200 artesanes del punt de coixí, procedent de tot l'Estat i de França.

La Diada, que per primera vegada tindrà un format de dos dies, se celebrarà al Pavelló Firal, hi inclourà una fira de productes i complements relacionats amb aquesta activitat artesana, en la que hi participaran una cinquantena d'expositors, alguns d'ells provinents, de Bèlgica i Itàlia.

Trobada de Puntaires de Mollerussa 2L'esdeveniment s'emmarca dins del programa de les Festes de Sant Isidori, motiu pel qual convertirà Mollerussa en capital puntaire de Catalunya, donat que està previst que acompanyin a les artesanes més d'un miler de persones, segons explica la presidenta de l'Associació Catalana de Puntaires, Rosa Maria Provencio, la qual ha afegit que la punta de coixí ha evolucionat als nous temps, incorporant-se a la punta mecànica o a l'alta costura.

Amb la voluntat de divulgar les possibilitats i la contínua actualitat de la punta de coixí, durant la trobada és dura a terme un taller específic per aprendre a fer puntes amb fil de paper, una activitat que impartirà Pilar Garcés. Es tracta de relacionar les possibilitats d'aquesta disciplina artesana amb la confecció de vestits de paper, una activitat molt arrelada a Mollerussa i la comarca. En aquest sentit El museu de Vestit de Paper acull fins al 5 de maig una exposició de treballs de punta contemporània, procedents del fons de l'Associació Catalana de Puntaires.

Mollerussa preveu reunir 1.200 artesanes en la Diada de la Puntaire de Catalunya
comentaris