20.10.2021 |
Territoris.cat

TAMBÉ HI HAURÀ UN VERMUT ELECTRÒNIC AMB MARC MARZENIT DIUMENGE AL MIGDIA

Mollerussa programa un macroconcert a YouTube amb 20 grups locals per la Festa Major

Cartell del macroconcert de grups de proximitat en confinament previst per la Festa Major 2020 de Mollerussa. (Horitzontal)
El cartell del macroconcert de grups de proximitat que tocaran a la Festa Major 2020 de Mollerussa - Ajuntament de Mollerussa
Mollerussa programa un macroconcert a YouTube amb 20 grups locals per la Festa Major

Un macroconcert amb 20 grups de proximitat que oferiran 10 hores de música repartida en dues franges horàries entre el divendres 15 i el dissabte 16 de maig serà l'acte principal de la Festa Major de Mollerussa, prevista en confinament, i aprofitant la tecnologia per arribar a la ciutadania. El concert es difondrà pel canal youtube.mollerussa.cat i la iniciativa té un cost de 4.000 euros que l'Ajuntament repartirà entre els grups, ja que tots ells compten amb membres de la ciutat. Paral·lelament, també s'organitza un concurs de vídeos adreçat als veïns del municipi i es reproduirà per Ràdio Ponent els concerts de les orquestres que s'havien de fer a l'envelat.

El concert es difondrà pel canal YouTube de Mollerussa el divendres 15 i el dissabte 16 de les dotze del migdia a les dues de la tarda i de les vuit del vespre a les onze de la nit. El material també es quedarà al canal municipal perquè es pugui veure sempre que es vulgui

L'alcalde Marc Solsona ha explicat que tot i decidir no cancel·lar la Festa Major a l'espera de com evolucionava la pandèmia de la covid-19, al final es va descartar la programació d'activitats al carrer partint de la base que la ciutadania les contemplés des dels seus balcons. El fet que ja es permeti la sortida programada per franges horàries hauria pogut provocar "concentracions de gent no volgudes" i per aquest motiu, tota la programació s'ha plantejat per ser seguida des de casa.

Concert memorable de Marc Marzenit presentant el disc,To Love until we say goodbye.. El concert de Marc Marzenit en la presentació del seu disc, To Love Until We Say Goodbye

La música també serà protagonista a través de Ràdio Ponent, ja que està previst que a la mateixa hora en què es feien els concerts de tarda a l'Envelat es pugui també oferir la música de les mateixes orquestres que estava previst que hi actuessin, com són Montgrins, La Selvatana i Maravella

Campionats, tallers, projeccions i concursos: la Festa Major no s'atura

vermut unsplash

A banda d'aquesta crida a la participació ciutadana, des de l'Ajuntament també s'ha obert un altre reclam per demanar que es facin propostes d'activitats. En aquest sentit, ha contactat amb les diferents entitats juvenils, culturals i esportives de la ciutat perquè facin també les aportacions i poder elaborar un programa de festes conjunt. Així, s'han programat una trentena d'activitats pensades perquè tots els públics puguin fer festa des de casa des d'aquest divendres 15 de maig fins a diumenge 17. La situació de crisi sanitària per la covid-19 ha forçat l'organització de la festa en aquestes circumstàncies i a banda del macroconcert amb 20 grups de proximitat que oferiran 10 hores de música, també hi haurà un vermut electrònic amb Marc Marzenit diumenge al migdia. Partides d'escacs telemàtiques, tallers de ioga, sardanes, gegants o partides de vídeojocs són algunes de les altres propostes que completen el programa de la Festa Major 2020.

Yoga iogaNeus Miró impartirà una classe de ioga de Festa Major per l'aplicació 'Zoom'

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha dit que s'ha intentat elaborar un programa amb un format similar al de sempre però adaptat al confinament per la qual cosa s'ha descartat fer qualsevol castell de focs o acte pirotècnic per evitar concentracions de persones i ha demanat a tota la ciutadania que engalani finestres i balcons.

Campionats de vídeojocs d'estratègia amb Mollerussa Lan Party així com Fighting Games amb Ragnarock seran altres de les propostes com també ho seran els escacs de la mà del Club Escacs Mollerussa, el cycling indoor amb Plabike o el ioga amb Neus Miró. Les sardanes també tindran cabuda a la Festa Major confinada, i es faran en col·laboració amb l'Agrupació Sardanista Mollerussa. A més, dues entitats de lleure infantil i juvenil de la ciutat com són les Colònies Sant Jaume i l'Agrupament Escolta i Guia Cal Met organitzen un experiment visual per reflectir la diversitat funcional i un bingo musical. Tampoc no faltaran les sessions de contes virtuals a la tarda.

També es podrà visualitzar el treball artístic que sota el nom d''Alliberament' proposarà el Grup d'artistes virtuals del Pla d'Urgell a youtube.mollerussa.cat

Una altra de les activitats programades és la projecció de la pel·lícula El bosc de Haquivaqui, amb una adaptació al català a càrrec del grup musical lleidatà Pastorets Rock. La iniciativa ha partit a proposta del Circuit Urgellenc per a la qual cosa l'Ajuntament ha adquirit una taquilla de fins a 600 visualitzacions, ampliable a 1.000 en funció de la resposta.

Aquestes iniciatives s'acompanyaran també amb un concurs de vídeos adreçat a tota la ciutadania per tal que enregistri escenes familiars vinculades a la Festa Major. Els vídeos han de ser inèdits amb una durada inferior als dos minuts i enregistrats en format horitzontal.

Podeu consultar el programa complet aquí.

Mollerussa programa un macroconcert a YouTube amb 20 grups locals per la Festa Major
comentaris