Mollerussa recicla 23 tones de roba usada en un any

Els 14 contenidors que hi ha a Mollerussa formen part dels 1.362 que l’ONG té  repartits per tot Catalunya a través dels quals durant l’any passat es van recollir 4.100 tones de tèxtil usat.

Botigues de roba usada de l'ONG Humana en el territori.
photo_camera Botigues de roba usada de l'ONG Humana en el territori.

Mollerussa ha aconseguit reciclar en un any 23.175 quilos de roba i calçat usats a través dels 14 contenidors que hi ha distribuïts a tota la ciutat per l’ONG Humana Fundación Pueblo para Pueblo. Es tracta d’una xifra que s’ha incrementat en un 22% respecte a la que es va obtenir al 2013, segons dades facilitades per l’entitat que té per objectiu contribuir a la protecció del medi ambient atorgant una segona vida a la roba i alhora afavorir un model de consum responsable a través d’activitats com el taller de titelles amb peces reciclades que es va dur a terme en el marc de l’Aventura de Nadal el passat desembre.

Els 14 contenidors que hi ha a Mollerussa formen part dels 1.362 que l’ONG té  repartits per tot Catalunya a través dels quals durant l’any passat es van recollir 4.100 tones de tèxtil usat. Pel que fa a la destinació de les peces que es recullen als contenidors, una part es ven a empreses de reciclatge i la resta va a la planta de classificació que està ubicada a l’Ametlla del Vallès. De les peces que van a aquesta planta, la meitat s’envia a l’Àfrica per ser comercialitzada a preus baixos o bé es ven a empreses especialitzades en reutilització tèxtil,  un 13% es destina a la dotzena de botigues de segona mà que l’entitat té a Barcelona i a l’Hospitalet, un 30% s’acaba venent a empreses de reciclatge i el 7% restat es destina a generar combustible al ser material inservible. 

L’Ajuntament té signat des de fa uns anys un conveni de col·laboració amb l’ONG Humana que enguany s’ha renovat per dos anys més i que inclou com a novetat el fet que l’entitat col·labora amb el consistori mitjançant una aportació econòmica de 150 euros anuals per contenidor, diners que s’hauran d’emprar en accions de sensibilització de la població local amb el reciclatge, en cooperació internacional per al desenvolupament o bé en solidaritat i suport als necessitats entre la població local.   

comentaris