Mollerussa recupera el cos de Voluntaris de Protecció Civil després de trenta anys

L'Associació està formada per sis membres, si bé esperen ampliar-la a un mínim de 10 voluntaris

Mollerussa Signatura Conveni  Interior
photo_camera L’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i Sergi Torrens, en representació de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Mollerussa han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració a través del qual els membres d’aquesta entitat col·laboraran en els serveis preventius, d’informació i de suport a altres operatius en els actes de massiva concurrència de ciutadans o en les activitats considerades perilloses així com en situacions de risc o emergència d’acord amb els plans de protecció civil municipals, entre altres. Mollerussa Signatura Conveni  texte

La capital del Pla d'Urgell recupera així aquest cos de voluntaris després de 30 anys, concretament des del 1987. A l’acte de signatura també hi ha estat presents el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Ramon Domingo, i el cap d’unitat de l’entitat, Ruben Águila.

El Carnaval serà el primer esdeveniment en el qual col·laboraran

La implantació d’aquest conveni ja va ser aprovada pel Ple de l’Ajuntament el passat 1 de desembre i aquest dimarts, amb la seva signatura, entra en vigor, sent Carnaval el primer esdeveniment en el qual tindrà cobertura, tot i que aquesta entitat ja ha col·laborat en altres ocasions amb l’Ajuntament. Actualment, segons ha explicat Sergi Torrens el cos compta amb sis membres, els quals han estat formats a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, però que l’objectiu és poder ampliar l’associació i arribar a un mínim de 10 voluntaris.

L’Ajuntament es compromet a través d’aquest conveni a cedir pròximament un local a l’entitat, que de moment comparteix espai puntualment amb la Policia Local,  i atorgar-los una subvenció de 2.000 euros anuals que haurà d’estar destinada al vestuari dels seus integrants, a adquirir equips de protecció i prevenció així com a la formació, entre altres.     

comentaris