21.09.2020 |
Territoris.cat

Mollerussa se solidaritza amb el cas de la Noa Mora

Ricard Mora i Eva Font es van veure obligats a buscar una alternativa a les prescripcions dels facultatius catalans, que van diagnosticar una paràlisi cerebral a la seva filla de 5 anys.

Eva, Noa, Zoe i Ricard en una fotografia de família
Eva, Noa, Zoe i Ricard en una fotografia de família
Mollerussa se solidaritza amb el cas de la Noa Mora

CartellLa Noa Mora, és una nena de cinc anys de Sant Vicenç de Torelló, a la que els facultatius de la ciutat i de l'hospital Sant Joan de Déu van diagnosticar una paràlisi cerebral, i van iniciar el tractament per aquesta afectació. Una diagnosi que els pares de la nena, Ricard Mora i Eva Font no van voler acceptar a la lleugera, per la qual cosa van començar la recerca d'alternatives i de noves opinions, fins que van trobar una possibilitat a Galícia.

La família es va traslladar a una població als voltants de Santiago de Compostel·la, on es troba el centre en el que havien de fer el tractament a la Noa, per fer el primer diagnòstic, era el mes de novembre de 2014. Una primera prescripció va ser suficient perquè l'Eva i el Ricard prenguessin la decisió de dur a terme el tractament, però l'inconvenient es deia 90.000 euros.

La parella va fer una crida a la solidaritat, primer de Sant Vicenç de Torelló, i a poc a poc es va estendre a la demarcació de Girona, i posteriorment fins a arribar a Mollerussa. Van començar a dur a terme accions per recaptar fons, samarretes, venda de loteria, recollida de taps de plàstic, merchandising, i actes solidaris, així com la creació d'una plataforma solidaria de suport a la Noa, tot plegat ha permès recollir prop de 23.000 euros.

La Noa va néixer amb un problema genètic, afectació que també té la seva germana Zoe, i d'ençà que va començar el tractament a Galícia, ha començat a millorar, el que anima a la parella a continuar lluitant.

Mollerussa s'uneix a aquesta causa, amb una jornada que tindrà lloc aquest diumenge, en paral·lel al Mercat de Segona Ma, que se celebra en el recinte firal de la capital del Pla d'Urgell. L'acte començarà a dos quarts d'onze del matí, amb una sessió de Zumba que coordinarà Gemma Civit, continuarà amb una desfilada de moda, que presentaran els establiments Original, Petit Bonic, Bambi, Kling, Zaida, Buylebard i Raconet.

Continuarà la jornada amb una exhibició d'arts marcials, i altres disciplines esportives que s'imparteixen en el gimnàs Campillo Sport. A dos quarts d'una un espectacle a càrrec d'artistes de Miralcamp, i tot seguit una exhibició de Sevillanes, per tancar amb el sorteig d'articles i regals.

Si voleu més informació del cas de la família Mora Font, podeu consultar aquest enllaç

Mollerussa se solidaritza amb el cas de la Noa Mora
comentaris