03.03.2021 |
Territoris.cat

El fotoperiodista lleidatà explica la seva experiència africana als alumnes de l'escola Mestre Ignasi Peraire

La Sakura i la Paula entrevisten a Albert González a Mip Ràdio
La Sakura i la Paula entrevisten a Albert González a Mip Ràdio
El fotoperiodista lleidatà explica la seva experiència africana als alumnes de l'escola Mestre Ignasi Peraire

El fotoperiodista lleidatà Albert González ha participat aquest dimecres en una xerrada amb els alumnes de l'escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa, una activitat que s'emmarca en la col·laboració que el centre du a terme amb el Grup Territoris.cat. El fotoperiodista ha explicat la seva experiència com a reporter en diversos països d'Àfrica, els darrers cinc anys al Sudan, on va seguir la independència del Sudan del Sud l'any 2011.

Albert González amb els alumnes de cicle superior de l'escola Mestre Ignasi PeraireEl claustre de professors i els escolars de tots els cicles han participat en la xerrada i González ha explicat en què consisteix la seva feina i ha respost a les preguntes dels alumnes, qüestions que els escolars que participen en el diari digital del centre ClickalMiP utilitzaran per redactar i confeccionar una nova notícia.

Albert González ha destacat que l'hi apassiona la seva feina, però en el moment que comprovi que no l'afecta o no l'emociona deixarà de fer fotos, perquè voldrà dir que ha de reflexionar. És una feina que en realitat no ajuda directament a les persones, que en són protagonistes de la fotografia, però sí que ha de servir per sensibilitzar a les persones que la veuen, si poden arribar als mitjans de comunicació i premsa especialitzada. Tot ai així González assegura que la societat civil és la que sol ser més sensible a la seva denúncia gràfica, i la que més ràpidament pot respondre, tot el contrari del que sol succeir amb el sector de la política.

Albert González amb els alumnes de cicle inicial de l'escola Mestre Ignasi PeraireEls escolars també van mostrar interès a saber que es pot fer des d'occident per col·laborar amb els nens i nenes i les famílies d'aquests països, al que el fotoperiodista va respondre, que es poden consumir productes provinents d'Àfrica, així com ser respectuosos amb el medi ambient, i no utilitzar productes que contenen recursos que s'extreuen d'aquests països.

González també va destacar que els nens i nenes d'Àfrica també riuen i juguen... quasi sempre juguen, perquè al final són nens com vosaltres. Tot i estar immersos en conflictes i dificultats a Àfrica també hi ha situacions alegres, de festa, d'esports, perquè la gent continua vivint malgrat tot.

Albert González amb la directora Montse Serret i l'equip docent de l'escola Mestre Ignasi PeraireAlbert també ha participat en una entrevista a MiP Ràdio que l'hi han fet la Sakura i la Paula, en el decurs de la qual ha deixat molt clar que mai ha agafat una arma, ni l'agafarà, perquè la seva arma és la càmera, perquè és la manera que té de combatre les injustícies dels conflictes i de la gent desplaçada dels seus països d'origen, abandonats a la seva sort i amb l'única esperança de l'ajuda humanitària d'ONG i de l'ONU.

El fotoperiodista lleidatà explica la seva experiència africana als alumnes de l'escola Mestre Ignasi Peraire
comentaris