02.10.2022 |
Territoris.cat

Montblanc recull a Mollerussa el relleu com a Capital de la Sardana 2018

L’Ajuntament de Figueres ha presentat el programa de la capitalitat sardanista del 2017 en el marc del lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2016 a Mollerussa

Guardonats i representants de les entitats sardanistes de Catalunya.
Guardonats i representants de les entitats sardanistes de Catalunya.
Montblanc recull a Mollerussa el relleu com a Capital de la Sardana 2018

El Teatre l’Amistat de Mollerussa va acollir aquest divendres el nomenament de Montblanc com a Capital de la Sardana 2018 en el marc del lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2016 i de la presentació del programa de Figueres com a Capital de la Sardana 2017. La Capitalitat sardanista de Montblanc començarà el mes de març del 2018 i finalitzarà el març de 2019.

Pel que fa a la presentació de Figueres com a Capital de la Sardana 2017, l’alcaldessa Marta Felip va desvetllar les activitats principals de la ciutat empordanesa. Així es tracta d’un projecte basat en la commemoració del bicentenari del naixement del músic figuerenc, i creador de la sardana moderna, Pep Ventura.

Mollerussa, com a Capital de la Sardana 2016, ha acollit l’esdeveniment oficial de lliurament dels Premis Capital de la Sardana d’enguany. Aquests Premis suposen un reconeixement per a persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional. Consten de 2 tipus de guardons: les Medalles al Mèrit i els Premis Capital de la Sardana.

Així, enguany, la Medalla al Mèrit Sardanista és per a Ramon Duran Candaler, per ser cofundador de l’aplec de la sardana de la Bisbal d’Empordà i per la feina realitzada per portar-lo a cap..

La Medalla al Mèrit Musical recau en Bernat Castillejo Garnés per la seva tasca com a intèrpret de flabiol i flauta, com a director de les cobles Sabadell i Mediterrània i la Banda de Sabadell.

La Medalla al Mèrit de la Dansa Catalana s’atorga a Joan Antoni Ucher Soto per ser cofundador de l’Esbart Comtal, i més endavant del cos de ball de bastons, que esdevindria Bastoners de Barcelona.

A la categoria a Mitjans Audiovisuals es premia Marc Rovira Berga pels treballs fotogràfics de temàtica sardanista publicats de forma continuada en diversos mitjans de comunicació i a les xarxes socials.

Montblanc recull a Mollerussa el relleu com a Capital de la Sardana 2018
comentaris