'No som terroristes' crit unànime del col·lectiu musulmà a Mollerussa

Lectura del manifest en contra del terrorrisme a Mollerussa
photo_camera Lectura del manifest en contra del terrorrisme a Mollerussa

L'Islam una religió de pau, condemnem els actes terroristes o no en el meu nom han sigut alguns dels lemes en la concentració del col·lectiu musulmà, que ha tingut lloc aquest dissabte, a la plaça de l'Ajuntament de Mollerussa. Un acte en el qual hi han participat al voltant d'un centenar de persones entre les quals es trobaven l'alcalde en funcions Josep Simó, membres del consistori i responsables religiosos encapçalats per l'Iman Mohamed Moumen.

participants musulmans en la concentració a Mollerussa

Aquests criminals ens poden representar, ni poden representar l'Islam, ja que la nostra religió és de pau, som un col·lectiu pacifista que volen conviure amb tranquil·litat i respecte


Musulmans de diverses nacionalitats, que han llegit un manifest i han fet un minut de silenci, al mateix temps que han cridat consignes en contra del terrorisme i a favor de la pau i la convivència.

El representant religiós Mohamed Moumen ha destacat que de cap de les maneres, aquests criminals ens poden representar, ni poden representar l'Islam, ja que la nostra religió és de pau, som un col·lectiu pacifista que volen conviure amb tranquil·litat i respecte.Mohamed Moumen assegura que aquests actes afecten tota la comunitat de musulmans i això no es pot tolerar, perquè aquest criminal estan molt lluny de la nostra manera de ser i de fer, i per aquest motiu hem de condemnar enèrgicament aquests actes. Aquests terroristes no representen l'islam, es representen a ells mateixos, ha dit Mohamed Moumen i ha afegit que actes com els de Barcelona i Cambrils "ens afecta com a vosaltres, d'igual a igual.

El  llibre deixa clar que si mates a una persona és com si matessis a tota la humanitat.

Dones musulmanes en la concentracio a MollerussaAida Berhal, Latifa Sad, i Aissatou Ndoye, són tres de les dones que participaven en la concentració, i van ser un animes en declarar que els atemptats terroristes no representen l'islam, perquè el seu llibre deixa clar que si mates a una persona és com si matessis a tota la humanitat. Les dones musulmanes consideren que portar bel no comporta més que una cultura i un costum i no és símbol del terrorisme. Elles es consideren ciutadanes de Mollerussa, perfectament integrades i respectuoses amb el seu entorn, per la qual cosa no se'ls pot atribuir actes com el de Barcelona.

Latifa Sad assegura que no pot entendre com joves aparentment normals poden dur a terme actes contra qualsevol tipus de gent, perquè el dijous a les Rambles també hi podia haver musulmans. En aquest sentit afegeix que aquestes accions provoquen un rebuig en la societat contra els musulmans, en quant els seus principis sempre han sigut de pau i convivència.

comentaris