28.09.2020 |
Territoris.cat

Obres per substituir un tram de la claveguera al carrer de la Creu de Mollerussa

L'actuació, que permetrà canalitzar les aigües pluvials i evitar en part les inundacions dels dies de molta pluja, ha obligat a tallar el trànsit rodat fins dissabte

La substitució afecta un total de 77 metres de clavegueram
La substitució afecta un total de 77 metres de clavegueram
Obres per substituir un tram de la claveguera al carrer de la Creu de Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa ha iniciat les obres de substitució d’un tram de la claveguera al carrer de la Creu que estava en molt mal estat, segons ha explicat aquest dimarts el primer tinent d’alcalde i coordinador d’Àrees, Josep Simó, juntament amb la regidora d’Urbanisme, Dolors Bargalló, en la visita a les obres que s’estan duent a terme.

Simó ha dit que l’Ajuntament va decidir fer l’obra quan, en analitzar amb càmera dos forats que van aparèixer a la calçada, es va veure que la canonada estava en molt malt estat i que fins i tot algun tram havia desaparegut, ja que la claveguera era molt antiga. La substitució afecta un total de 77 metres de clavegueram i el que es fa és canviar l’actual tub que té un diàmetre de 400 per un de 500.Obres carrer La Creu Texto

El primer tinent d’alcalde ha comentat que “a banda de la  funció pròpia de claveguera aquest canvi també ens permetrà canalitzar les aigües pluvials que ara corrien per fora del tub perquè l’actual no les podia admetre, i per tant, això equilibrarà la distribució, cosa que fins ara aquestes aigües pluvials anaven totes a parar al carrer Duran i Bas i això influïa en les inundacions els dies que Mollerussa tenia un alt índex de pluja.

“L’obra s’acabarà amb formigó fins dalt, ja que així assegurem el 100% de compactació a banda de permetre que el trànsit rodat pugui passar de manera immediata un cop finalitzada l’actuació”, ha afegit Simó. D’aquesta manera la previsió és que el pròxim dissabte ja estigui obert el carrer al trànsit rodat.

L’obra s’ha adjudicat a l’empresa Arroquetes, SL per un import de 21.415 euros i se sufraga amb fons propis de l’Ajuntament.

Finalment Simó ha comentat que amb aquesta obra es comença amb les actuacions als diferents carrers de la ciutat que l’equip de Govern va dir que aniria portant a terme a partir de l’any 2016.

Obres per substituir un tram de la claveguera al carrer de la Creu de Mollerussa
comentaris