Les orelletes donen el tret de sortida a la Festa de sant Blai de Castellnou de Seana

Els castellnouencs preparen un dels plats tradicionals de la seva cuina, que es repartirà entre els vilatans i els convidats en la celebració de la Festa Major

Els veíns de Castellnou de Seana prepares les Orelletes per Sant Blai
photo_camera Els veíns de Castellnou de Seana prepares les Orelletes per Sant Blai

Com és tradicional, els castellnouencs, es reuneixen en vigílies de la seva Festa Major, per tal de preparar les orelletes, les postres que el municipi s'ha fet seu, per la forma original de preparar-lo i que el pròxim cap de setmana repartirà entre vilatans i forasters que assistiran a l'acte en honor del patró Sant Blai.

Orelletes Castellnou de SeanaUn grapat de vilatans, es van reunir aquest cap de setmana, i van elaborar més de 750 orelletes, amb la recepta particular del municipi. Encara que la base d'aquestes postres és del tot senzilla, segons els castellnouencs, el secret està en la seva elaboració. Les orelletes es deixen reposar, i el cap de setmana es repartiran en el decurs de l'acte en honor del sant patró Sant Blai.

La Festa Major, que se celebrarà del 5 al 7 de febrer, comptarà un cop més amb la Fira d'Artesania, un certamen que se celebrarà el diumenge 7 en la carpa instal·lada en la zona esportiva, i en la que està previst la participació d'una cinquantena d'artesans de la gastronomia, els complements i el comerç de proximitat.

En l'àmbit cultural, Castellnou també aprofita la festa, per presentar una nova edició de l'Anuari 2015, una iniciativa que coordinada per la regidora Teresa Simó, recull un seguit d'articles i noticies, que han tingut rellevància al llarg de l'any, amb la col·laboració d'un equip de redacció.

comentaris