20.10.2021 |

El Palau d'Anglesola presenta els documents digitalitzats a l'Arxiu Comarcal

El Palau d'Anglesola va oficialitzar la seva incorporació a la xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, en el decurs de l'assemblea de l'entitat que es va celebrar el passat divendres 22 de gener
Manuscrits del segle XVIII del Palau d'Anglesola dipositats a l'Arxiu Comarcal @PlaurgellTV
Manuscrits del segle XVIII del Palau d'Anglesola dipositats a l'Arxiu Comarcal @PlaurgellTV
El Palau d'Anglesola presenta els documents digitalitzats a l'Arxiu Comarcal

L'Ajuntament del Palau d'Anglesola va traslladar el fons documental municipal a l'Arxiu Comarcal l'any passat, concretament els impresos que es van generar des del 1700 fins al 2010. La documentació queda custodiada en l'Arxiu, que digitalitza tots els documents, perquè es puguin consultar, i així garantir la conservació dels originals.

Manuscrits del segle XVIII del Palau d'Anglesola dipositats a l'Arxiu Comarcal @PlaurgellTVAquest dijous s'ha dut a terme en l'Arxiu del Pla d'Urgell, que es troba a Mollerussa, la presentació dels documents mès antics del Palau d'Anglesola que ja s'han digitalitzat, concretament els manuscrits anomenats Capbreus, impresos que daten del segle XVIII. Segons explica l'alcalde del municipi del Pla d'Urgell, Francesc Balcells es tracta d'impresos que recullen, amb una meticulosa cal·ligrafia, els registres que feien els secretaris dels béns o també la pertinença d'animals dels palauencs. En l'acte de presentació l'han dut a terme el director de l'Arxiu Comarcal, Daniel Villarúbias, precisament la vigília del seu trasllat cap a la direcció de l'Arxiu de l'Alt Penedès, i el primer edil del Palau.

La documentació dipositada a l'Arxiu Comarcal constitueixen una bona font per als estudis demogràfics, socials, econòmics i onomàstics Tenir-los digitalitzats, encara facilitarà més aquests treballs, afegeix l'alcalde.

El Palau d'Anglesola s'afegeix a la Xarxa d'Alcaldes per la Pau

El Palau d'Anglesola va oficialitzar la seva incorporació a la xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, en el decurs de l'assemblea de l'entitat que es va celebrar el passat divendres 22 de gener. La cimera dels primers edils per la Pau coincidia amb l'entrada en vigor Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears de Nacions Unides, després que més de 50 estats l'hagin signat i ratificat. La versió internacional de la xarxa Mayors of Peace la conformen més de 8.000 municipis i ciutats de 165 països.

Assemble d'Alcaldes i Alcaldesses per la PauEls membres de l'assemblea van expressar el seu compromís en treballar per aconseguir un món més just, en pau i nuclearment desarmat, i per aquest motiu insten als ajuntaments catalans a signar la moció de suport al Tractat, en els seus respectius Plens.

A Catalunya hi ha més de 200 municipis que, com el Palau d'Anglesola, són membres de la xarxa, una mostra de la fortalesa i el dinamisme del municipalisme català en l'àmbit de la cultura de pau, la solidaritat i la defensa dels drets humans.

El Palau d'Anglesola presenta els documents digitalitzats a l'Arxiu Comarcal
comentaris