El Consell Comarcal prepara una App per fomentar la reutilització d’objectes recuperats a les deixalleries comarcals

El Pla d’Urgell intensificarà les accions de sensibilització per incrementar la recollida selectiva

El Pla d’Urgell intensificarà les accions de sensibilització per incrementar la recollida selectiva

Visita a l'abocador de Castellnou de Seana
photo_camera Rafel Panadés visita a l'abocador de Castellnou de Seana

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell intensificarà les accions de sensibilització per consolidar i incrementar el percentatge de recollida selectiva a la comarca. Una iniciativa que pretén donar resposta a la normativa europea que obligarà a reduir de forma considerable el percentatge de rebuig que entra als abocadors, a partir de l'any 2020. Per fer complir la normativa s'incrementaran de forma considerable, fins a un 200%, el cànon als municipis. La directiva estableix que les fraccions recuperades han de superar el 50% del rebuig, el que es diposita en els contenidors de color gris.

Activitats escolar abocador Castellnou de SeanaEl Consell Comarcal del Pla d'Urgell pretén assolir aquest objectiu, amb una campanya a les xarxes socials que es posarà en marxa el mes d'octubre, i que consistirà en la publicació de 5 vídeos que retraten circumstàncies freqüents a la vida real i que cal minorar per afavorir una major recuperació de la brossa i la conservació del medi ambient.

L'actuació es completarà, amb una aplicació per a dispositius mòbils, en el que actualment s'està treballant perquè aquells objectes susceptibles de ser tractats per ser recuperables puguin tenir una segona vida, mobles, bicicletes entre altres. Aquest servei de borsa de materials reutilitzables porta el nom de COMANOU.

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, ha explicat que l'objectiu de tot plegat és aconseguir una major durada de la vida útil de l'abocador comarcal, que actualment ja és de 65 anys

Així mateix, el tècnic responsable de l'Àrea de Medi Ambient de l'ens comarcal, Ramon Montserrat, ha recordat que impulsar la reutilització és un dels objectius estratègics del Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya 2013-2020. Segons les dades de l'any 2018, l'abocador comarcal del Pla d'Urgell, ubicat a Castellnou de Seana, va rebre 9.200 tones de brossa.

Visita a les obres de l'Ajuntament Castellnou de Seana 3El president Rafel Panadés va visitar aquest divendres l'abocador de Castellnou de Seana, acompanyat pel gerent del Consell, Carles Esquerda, de l'alcalde del municipi, Jordi Llanes, i del regidor Josep Maria Pascual. Prèviament, s'ha desplaçat a l'Ajuntament on actualment s'estan fent obres de millora de les dependències. El Pla d'Urgell intensificarà les accions de sensibilització per incrementar la recollida selectiva.

comentaris