Rafel Panadés assegura que al Pla d'Urgell no es preveu cap confinament perimetral

El president de Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, ha volgut desmentir alguns rumors que corren des de fa dies que apunten a un possible confinament perimetral de la comarca pels casos de la COVID-19 i ha assegurat que no s'està en situació d'alarma
El President del Consell Comarcal i alcalde del Poal, Rafel Panadés
photo_camera El President del Consell Comarcal i alcalde del Poal, Rafel Panadés @CCPlaurgell

El president de Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, ha volgut desmentir alguns rumors que corren des de fa dies que apunten a un possible confinament perimetral de la comarca pels casos de la COVID-19 i ha assegurat que no s'està en situació d'alarma.

Panadés ha reconegut que els casos han augmentat els darrers dies als pobles del Pla d'Urgell però com a tot arreu i ha volgut deixar clar que no hi ha brots i que tots són lleus.
 

A principis de la setmana que ve, està previst establir una o dues zones a la comarca per aïllar temporers que puguin donar positiu de coronavirus

Imatge de conreus del Pla d'Urgell 1Així mateix, s'exigirà a tots els municipis on hi ha fruita que facin una zona de cribratge.

Panadés ha assegurat que no és cert que tots els temporers del Segrià faran cap a la comarca. En aquest sentit, ha afegit que la situació està, de moment, controlada a cada municipi, on s'està fent un cens de tota la gent que treballa a la fruita.

Al Pla d'Urgell la campanya de la fruita comença a finals de juliol i principis d'agost

Des del Consell Comarcal també s'ha volgut remarcar que Atenció Primària no està col·lapsada en aquests moments a la comarca. Panadés ha explicat que Salut els ha deixat clar que si hi arriba a haver algun cas entre els temporers, el més important és trencar de seguida la cadena de transmissió per frenar contagis.

Entre els 16 municipis que hi ha al Pla d'Urgell hi ha un total de 282 casos de coronavirus acumulats des de l'inici de la pandèmia. La majoria, 130, són a Mollerussa i del total, 62 s´han registrat en les darrers dos setmanes. Els municipis més afectats a banda de la capital, són Torregrossa, amb 31, Bell-lloc d'Urgell amb 21 i Linyola amb 17.

Comentaris