28.09.2022 |

El Pla d'Urgell engega una campanya per incentivar el reciclatge de vidre

Campanya informativa liderada pel Consell Comarcal del Pla d´Urgell i l'entitat Ecovidrio, adreçada a establiments d'hostaleria i restauració

Reciclatge de vidre.
Reciclatge de vidre.
El Pla d'Urgell engega una campanya per incentivar el reciclatge de vidre

Des del dijous 1 de setembre, s'ha posat en marxa al Pla d'Urgell una nova campanya per fomentar el reciclatge de vidre.

Una iniciativa del Consell Comarcal del Pla d´Urgell i l'entitat Ecovidrio adreçada als establiments d'hostaleria i restauració amb l'objectiu de facilitar-los el reciclatge dels residus de vidre

Fins al novembre, un equip d'informadors ambientals acreditats visitarà més de 130 bars, cafeteries i restaurants de la comarca amb la finalitat d'informar-los sobre la correcta separació dels residus d'envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus. 

En aquest sentit, es farà incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi, que disposa l'obligatorietat de separar en origen els residus. Per això, durant la campanya es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d'envasos de vidre que generen. 

Després d'una primera fase d'informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació de contenidors per facilitar la separació i el transport dels residus d'envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració amb l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de reciclatge de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin. 

La Unió Europea marca recollir selectivament el 55% dels residus l'any 2022 i actualment a la comarca se situa al 48%

El sector de l'hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús que es comercialitzen a tot l'Estat espanyol, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge. 

El Pla d'Urgell engega una campanya per incentivar el reciclatge de vidre
comentaris