06.12.2021 |
Territoris.cat

El Pla de Transició al Treball forma 24 joves de Mollerussa i Tàrrega per donar-los una sortida laboral

Dels 24 joves que han seguit el curs, un 60% han superat la prova d'accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà

PTT tarrega i mollerussa interior
Imatge de grup dels estudiants, aquest dimarts al Centre Cultural de Mollerussa
El Pla de Transició al Treball forma 24 joves de Mollerussa i Tàrrega per donar-los una sortida laboral

El Centre Cultural de Mollerussa va acollir dimarts al vespre la festa de cloenda del curs 2016-2017 del Pla de Transició al Treball, que organitza el departament d'Ensenyament conjuntament amb els consistoris de Mollerussa i Tàrrega, amb l'objectiu de poder donar una sortida laboral a nois i noies que no han superat l'ESO. Dels 24 joves que han seguit el curs, repartits entre Mollerussa i Tàrrega, un 60% han superat la prova d'accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà.

L'acte de lliurament dels diplomes va estar presidit pel director dels Serveis Territorials, Miquel Àngel Cullerés; l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló; i la regidora d'Ensenyament de Mollerussa, Mònica Segués. Cullerés va assegurar als joves i a les seves famílies que "la formació és una garantia" de cara al futur i es va mostrar satisfet que l'administració pugui donar amb aquest programa que va començar el 2001 una "cobertura extra a uns joves que segueixen un altre itinerari".

Per a l'any vinent ja està oberta la matrícula d'inscripció a les oficines de La Banqueta, el curs és gratuït i està adreçat a joves entre 16 i 21 anys

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tàrrega  va voler reconèixer l'esforç fet per aquests joves i va destacar la "importància de la formació per a tenir una segona oportunitat". La regidora d'Ensenyament, per la seva part, va afirmar que aquest programa "és una escletxa de futur" per a aquests joves per poder trobar una sortida i va assegurar que l'Ajuntament que representa continuarà amb el compromís de seguir treballant per ajudar als joves a formar-se.

Els nois i noies que hi han participat han pogut adquirir diferents coneixements teoricopràctics per desenvolupar tasques com a auxiliar de comerç, d'oficina i en l'atenció al públic amb l'objectiu d'inserir-se laboralment en aquest sector professional. Per a l'any vinent ja està oberta la matrícula d'inscripció a les oficines de La Banqueta. El curs, que és gratuït i està adreçat a joves entre els 16 i els 21 anys, començarà al setembre i compren també pràctiques en empreses col·laboradores.

El Pla de Transició al Treball forma 24 joves de Mollerussa i Tàrrega per donar-los una sortida laboral
comentaris