06.12.2022 |
Territoris.cat

La Plataforma Canal Viu organitza una matinal d’activitats aquest dissabte amb motiu del Dia de les Banquetes

Mollerussa Dia de les Banquetes inteiror
Presentació de l'activitat de dissabte, que té com a objectiu reivindicar aquest entorn natural
La Plataforma Canal Viu organitza una matinal d’activitats aquest dissabte amb motiu del Dia de les Banquetes

Mollerussa serà seu aquest dissabte del Dia de les Banquetes, una matinal d’activitats organitzada per la Plataforma Canal Viu amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat per reivindicar i defensar el valor patrimonial d’aquest entorn natural al curs del Canal d’Urgell. Així ho ha explicat aquest dimarts Santi Campo, portaveu d’aquesta entitat acompanyat pel regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i altres membres d’entitats vinculats a l’organització de la festa que tindrà l’espai del Salt del Duran com eix neuràlgic.

Plantada d’una vintena d’arbres de 4 espècies diferents en l’espai més pròxim al complex del Salt del Duran

Campo ha explicat que Canal Viu va néixer fa un any arran d’una tala d’arbres a la banqueta del canal i que des d’aleshores ha anat sumant suports amb 15 ajuntaments i una cinquantena d’entitats implicats amb l’objectiu de potenciar aquests espais naturals, que en els darrers anys han patit una constant reducció del seu arbrat. En aquest sentit, ha indicat que actualment només en queda un 25% del que hi havia fa unes dècades i que la voluntat no és només conservar els que ara hi ha, sinó incrementar-los progressivament.

Per aquest motiu, l’acte central de dissabte serà la plantada d’una vintena d’arbres de 4 espècies diferents en l’espai més pròxim al complex del Salt del Duran, propietat de l’Ajuntament de Mollerussa, segons ha explicat Campo, qui ha agraït el suport del consistori i també de la ciutadania que va donar suport al seu projecte a través del concurs L’Espenta que es va promoure dins la tercera calçotada popular organitzada per l’Agrupació Sardanista, l’Orfeó Renaixença, el Casal Popular L’Arreu, AEG Cal Met, l’Albada, el Jovent de Mollerussa i la Colla 50 i +. Durant la plantada també s’estrenarà l’Himne del Dia de les Banquetes, a càrrec de Músics de Ponent.

Caminada, esmorzar i alliberament d'aus protegides recuperades al CRF de Vallcalent, algunes de les propostes

La festa reivindicativa, que neix amb voluntat de consolidar-se i ser itinerant pel recorregut de la banqueta del canal, començarà a dos quarts de 9 del matí amb una caminada des de davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra i fins al Salt del Duran on hi haurà un esmorzar popular, per al qual es poden comprar els tiquets en diferents punts que es poden consultar a http://canalviu.blogspot.com.es/ i l’alliberament d’aus protegides recuperades al CRF de Vallcalent. També hi ha previstes altres activitats com ball de bastons a càrrec del Casal Popular L’Arreu i pallasso amb El Gran Magí.

La Plataforma Canal Viu organitza una matinal d’activitats aquest dissabte amb motiu del Dia de les Banquetes
comentaris