Polèmica amb el carril bici de la carretera de Linyola a Bellcaire

Carril Bici en la carretera Bellcaire, Linyola
photo_camera Carril Bici en la carretera Bellcaire, Linyola

La prova pilot del carril bici que el departament de Territori ha desplegat en la carretera de Linyola a Bellcaire, ha generat nombroses crítiques per part de la ciutadania, que qüestionen les característiques del vial per les dimensions i les mesures de seguretat per als usuaris. El departament ha pintat de color verd el voral, un cop finalitzades les obres de rehabilitació de la carretera, amb les mateixes dimensions, de qualsevol obra d'aquestes característiques. Altres crítiques feien referència a la manca de seguretat.

Des dels municipis es va explicar que al marge de la pintura verda, el projecte tenia previst incorporar senyals lluminosos per advertir als conductors de vehicles de la presència de ciclistes en el vial

Visita del  secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín a la carretera Linyola, BellcaireAquest dimecres el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, va visitar l'obra, afirmant que es tracta del primer carril que s'instal·la a Catalunya i el segons a Espanya. Una actuació que té com a objectiu millorar la seguretat i analitzar la seva possible extensió, ràpida i senzilla, a altres punts de la xarxa.

Gavín va assegurar que és un carril que compleix amb totes les normatives perquè té metre i mig d'amplada, està en una carretera ampla i sense una alta intensitat de vehicles. Així i tot, Gavín va destacar que per assegurar-ne el bon funcionament, en faran un seguiment de com funciona el sensor que ha de permetre no només il·luminar el senyal per avisar els conductors sinó també comptabilitzar el nombre de bicicletes que hi passen.

comentaris