Primers passos per traslladar l'Escola de Música de Mollerussa a Cal Duch

L'alcalde de Mollerussa Marc Solsona va visitar les instal·lacions de Cal Duch acompanyat de la direcció de l'Escola de Música per tal de comprovar la idoneïtat del trasllat.

Edifici de Cal Duch al carrer Prat de la Riba de Mollerussa.
photo_camera Edifici de Cal Duch al carrer Prat de la Riba de Mollerussa.

L'Ajuntament de Mollerussa té la voluntat de traslladar l'Escola Municipal de Música a Cal Duch, edifici que havia ocupat de forma provisional l'escola Les Arrels. El centre escolar es va traslladar a una nova ubicació el passat mes de setembre, per la qual cosa Cal Duch va quedar sense cap ús concret.

El consistori preveia aquesta possibilitat, donat que l'Escola de Música, que es troba actualment al carrer Arbeca en l'edifici Guiu Clara, compta amb una matrícula de més de 300 alumnes, el que ha provocat una necessitat d'espai, principalment per les activitats de l'orquestra.

Un cop es va traslladar l'Escola Les Arrels al nou edifici del carrer Girona, l'alcalde Marc Solsona va dur a terme una visita a Cal Duch, acompanyat de l'equip directiu de l'Escola de Música, per tal de conèixer les instal·lacions i decidir la idoneïtat per la nova activitat. De la visita es va despendre la necessitat de poder habilitar un espai suficientment gran, per poder realitzar els assajos de l'orquestra i els grups instrumentals. El consistori va encarregar als equips tècnics la redacció d'un estudi arquitectònic i econòmic per tal de valorar l'adequació de Cal Duch a les necessitats del centre de formació musical.

L'Escola Música de Mollerussa ofereix formació musical reglada a partir dels 3 anys i fins als 18, així com per adults, amb un equip docent de 23 professors que imparteixen classes de viola, violí, violoncel i contrabaix, pel que fa a la corda; flauta, oboè, clarinet i saxo, en l’apartat de vent i també guitarra, piano, percussió i cant individual. A més a més, els alumnes també reben formació en orquestra i cant coral.

El centre mollerussenc, té previst incrementar l'oferta educativa amb instruments de cobla, una reivindicació que es feia a la ciutat des dels àmbits sardanistes, amb la idea de poder començar a configurar una Cobla local, ara que Mollerussa serà Capital de la Sardana. Ens completarà l'oferta amb ensenyaments de trompeta i guitarra elèctrica.

comentaris