23.04.2021 |
Territoris.cat

EL NOU EQUIPAMENT ES CONSTRUIRÀ EN LA PARCEL·LA QUE OCUPAVA L'ANTIC SINDICAT

Diputació i Ajuntament de Linyola signen l'acta per iniciar les obres del centre mèdic

El projecte es va redactar fa tres anys i l'edifici que ocupava la parcel·la en la qual es dura a terme la construcció, es va enderrocar l'any 2008.

Antoni Villas i Josep Capdevila visiten la finca del centre mèdic de Linyola.
Antoni Villas i Josep Capdevila visiten la finca del centre mèdic de Linyola.
Diputació i Ajuntament de Linyola signen l'acta per iniciar les obres del centre mèdic

El consultori mèdic de Linyola començarà a prendre forma en les pròximes setmanes, deprès que aquest dijous els tècnics de la Diputació de Lleida i l'equip de govern del municipi, que encapçala Josep Capdevila, signessin l'acta de replanteig del projecte.

L'obra es dura a terme en una parcel·la de 438 metres quadrats que es troba entre la plaça Planell i el carrer Pons i Arola, que ocupava l'antic edifici del Sindicat. El nou equipament comptarà amb una planta baixa en la qual s'habilitaran cinc consultoris per l'equip facultatiu, recepció, sala d'espera, sala de cures i tractaments. La segona planta es dedicarà a activitats relacionades amb la salut, com rehabilitació, psicomotricitat o activitats materno infantils i per la gent gran.

L'empresa adjudicatària de l'obra, també inclourà com a millores la rehabilitació de les voreres, l'enllumenat públic i l'enjardinament de la façana principal de l'edifici, que serà en la plaça Planell. Una obra, amb un pressupost de 625.189 euros que finança la Diputació en el marc del Pla de Consultoris.

La resta del projecte que inclou el mobiliari i els equipaments, per un valor de 24.622 euros el finançarà l'Ajuntament amb fons propis.

Cal recordar que l'antic Sindicat que ocupava la parcel·la, havia sigut un edifici singular, construït l'any 1916, i que també acollia la Caixa Rural, al llarg dels anys ha estat seu d'un gran nombre d'activitats, com el Cinema Español. Un cop el Sindicat el va cedir a l'Ajuntament, es va convertir en seu de les entitats, Escoltes, Associació de Dones Adoli, la redacció de la Revista Barret Picat, Ràdio Linyola, entre altres, fins al moment que el deteriorament va aconsellar enderrocar-lo any 2008.

L'actual centre mèdic de la localitat està ubicat en l'edifici de la Llar de Jubilats i la Biblioteca Municipal que es troba en la plaça Pau Casal. Un equipament que es podria traslladar al nou edifici aquest mateix any, segons a manifestat l'alcalde Josep Capdevila.

Diputació i Ajuntament de Linyola signen l'acta per iniciar les obres del centre mèdic
comentaris