26.10.2021 |
Territoris.cat

El projecte intergeneracional del Casal d’Avis de Mollerussa, al Banc de Bones Pràctiques de Govern Locals

Potencia la interrelació entre les persones grans i els infants i els joves a través de diferents activitats en comú

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto de grup amb participants en aquesta iniciativa
El projecte intergeneracional del Casal d’Avis de Mollerussa, al Banc de Bones Pràctiques de Govern Locals

El programa Coneixent-nos grans i petits, promogut pel Casal de la Gent Gran de Mollerussa en col·laboració amb els centres escolars de la ciutat i l’Espai Jove Intercultural per tal de potenciar la interrelació entre les persones grans i els infants i els joves a través de diferents activitats en comú, ha estat inclòs al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

Aportació innovadora i de qualitat que pot servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals

Aquest reconeixement arriba després que les entitats impulsores hagin valorat que aquesta experiència representa una aportació innovadora i de qualitat que pot servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals. El projecte, que va començar a implantar-se a partir del curs 2014-2015, consisteix en diferents tallers impartits per usuaris voluntaris del Casal de la Gent Gran en horari lectiu a escoles bressol, escoles de primària i instituts en funció de les habilitats de cadascú i que passen per ganxet, violí, sardanes, jocs tradicionals o contes amb titelles, entre altres. Val a dir que cada curs participen una mitjana de 15 usuaris del casal i uns 1.500 alumnes.

Cada curs compta amb una mitjana de 15 usuaris del casal i uns 1.500 alumnes participants

Aquest és el segon projecte dut a terme per l’Ajuntament de Mollerussa, en concret per la regidoria de Benestar Social, Ciutadania i Infància, que s’inclou al Banc de Bones Pràctiques de Governs Locals després del de l’Espai Jove Intercultural.

El projecte intergeneracional del Casal d’Avis de Mollerussa, al Banc de Bones Pràctiques de Govern Locals
comentaris