28.11.2021 |

El PSC de Mollerussa reclama una disculpa i reconeixement públic del deute de l’Ajuntament

El portaveu del grup municipal, Joel Bastons, critica que “quan vam denunciar el deute, que ara resulta ser cert, se’n va acusar de mentir”

Els socialistes Alonso Soria i Joel Bastons
Els socialistes Alonso Soria i Joel Bastons @Territoriscat
El PSC de Mollerussa reclama una disculpa i reconeixement públic del deute de l’Ajuntament

El PSC de Mollerussa reclama a l’Alcalde de la ciutat “una disculpa i un reconeixement públic del deute de l’Ajuntament corresponent a l’any 2019 al compte general”.

El portaveu socialista, Joel Bastons, recorda que “quan el nostre grup va denunciar que, un cop analitzades les xifres facilitades pel mateix consistori, que el deute a proveïdors era de 3 milions d’euros, l’Alcalde va replicar en diferents mitjans de comunicació que aquesta era una xifra inventada i calumniosa i que el deute no superava els 1,5 milions”. Ara, ha detallat Bastons, estudiant el document que el mateix alcalde ha elaborat i enviat a tutela financera, s’especifica que l’any 2019 hi havia 2.220.619,18€ de creditors pendents de pagament del pressupost corrent i 198.799,22€ de pressupostos tancats, dues xifres que ja sumen 2.419.418,4€. “Una xifra molt superior del que ell va dir que era 1,5 milions i la que encara falta sumar els crèdits pendents de pagament d’operacions no pressupostàries, que comptabilitzats s’apropen als 3 milions que el nostre grup va denunciar i pel que se’ns va acusar per part de l’equip de govern de donar xifres errònies”.

Per això, ha dit, “el grup municipal socialista demana a l’alcalde Marc Solsona una disculpa pública. Així com va acusar públicament a aquest grup municipal de mentider al fer públiques les xifres del deute a proveïdors, ara cal reconèixer les mentides que ha anat exposant aquest Ajuntament i més concretament aquest alcalde”.

Dades economiques PSC MollerussaA més, el portaveu socialista ha recordat que “hem demanat en nombroses ocasions el pla de Sanejament que el passat dilluns aprovava el ple i que és necessari poder pagar als proveïdors que en casos fa més d’un any que no cobren” i ha afegit que “inclús hem ofert reiteradament la nostra col·laboració i experiència per elaborar entre tots un pla que no sigui partidista, sinó local, d’ajut i endreça de la situació econòmica de la ciutat i sempre se’ns ha dit que no”.

Bastons ha valorat que “el pla de sanejament presentat no té en compte les necessitats de la ciutat sinó que és un reflex de la necessitat de l’alcalde d’aconseguir més crèdit”. Davant d’això, ha dit, “per responsabilitat no ens oposarem al pla però tampoc el podem recolzar, doncs reserva una inversió ridícula - un 1% respecte al pressupost total- quan la deixadesa de l’Ajuntament fa que cada vegada la nostra ciutat estigui més i més deteriorada”.

Per tot plegat, ha conclòs, “ara tots els mollerussencs i mollerussenques pagaran un preu que no es mereixen. Pagaran que el seu alcalde hagi estat més pendent de la política autonòmica que de fer d’Alcalde de Mollerussa, abocant la ciutat a una extinció de la inversió en els propers anys per una gestió econòmica nefasta”.

El PSC de Mollerussa reclama una disculpa i reconeixement públic del deute de l’Ajuntament
comentaris