Quim Torra assegura que els joves i les dones son imprescindibles en el sector agrari

Quim Torra saluda a un jove apassionat dels tractors a la Fira de Sant Josep de Mollerussa
photo_camera Quim Torra saluda a un jove apassionat dels tractors a la Fira de Sant Josep de Mollerussa

El president Quim Torra ha assegurat que la presència dels joves en el sector agrícola és imprescindible i el país s'ho ha de creure. Torra, feia referència a l'Aplec de Joves del camp que se celebrarà el dilluns 18 de març, en el marc de la Fira de Sant Josep de Mollerussa.

Torra, ha destacat que el país ha de fer un esforç immens de cultura per dir que sense la pagesia no ens sortirem, ja que no aconseguirem el país equilibrat que volem

El públic visita la Fira de Sant Josep de MollerussaI no tan sols el paper dels joves és imprescindible, també el de les dones pageses, que treballen amb un esforç immens, per aconseguir els seus objectius, per aquest motiu el Govern va presentar, fa un parell de setmanes, el Consell Assessor de les dones del món rural i marítim. Una iniciativa que preveu incorporar de forma transversal les polítiques de gènere, i professionalitzar el sector de les dones per tal de siguin reconegudes i valorades.

Torra, insisteix en el fet que joves i dones són imprescindibles i que el país s'ho ha de creure absolutament.

Quim Torra visita el Saló del Tractor de la Fira de Sant Josep de MollerussaEl president de la Generalitat ha assegurat que Catalunya se'n sortirà. Hem de tenir aquest punt d'orgull de país, de saber que ens en sortirem i que farem de Catalunya un país d'oportunitats per a tothom, ha assegurat. En aquest sentit, ha destacat que el repte més important del país és seguir lluitant i empenyent per arribar a fites com aquesta, celebrar els 150 anys d'una de les fires més importants del país, ha reblat.

Torra, ha assegurat que una de les seves preocupacions és aconseguir que tothom, visqui on visqui, a Catalunya, tingui les mateixes oportunitats. Així, ha assegurat compartir la preocupació dels pagesos per la crisi de preus i ha dit que des del Govern es treballa perquè els productors rebin un preu just. Finalment ha animat a seguir treballant i ha mostrat el seu suport als joves i les dones que treballen al camp.

Necessitem posar en valor la pagesia i la successió dels treballs del camp com a sector cabdal, competitiu i viu del país que volem perquè no volem un país amb un gran cap i unes comarques desvalgudes

Torra, ha recordat que la Fira de Sant Josep és un puntal i motor" del sector agrícola català. El president ha afegit que una fira que transcendeix el seu valor local per ser una fira de país d'un sector que és prioritat del Govern.

Quim Torra visita la la Fira de Sant Josep de MollerussaEl president de la Generalitat Quim Torra ha fet aquestes declaracions en el decurs de l'acte inaugural de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, que ha tingut lloc aquest dissabte. Torra, ha estat acompanyat per la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, i l'alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona.

L'alcalde ha iniciat el seu parlament denunciant l'extrema anormalitat institucional i política que es viu Catalunya. Ha lamentat que l'any passat, les dues màximes autoritats del país en el sector agrari, el president Puigdemont i la consellera Serret, no van poder ser a la inauguració de la fira perquè estaven i estan a l'exili per uns delictes que només són delicte a l'estat espanyol, uns delictes paradoxalment de base democràtica, ha assegurat, com és complir el mandat popular a través del Parlament.

Solsona ha etzibat que no s'ha de caure en localismes, i hem de pensar en el futur sense complexos i amb obertura de mires

El president de l'ens firal de la capital del Pla d'Urgell ha destacat que els certamens mollerussencs representen la punta de llança dels objectius de la ciutat: visió, oportunitat, ambició, confiança i ser facilitadors de la promoció econòmica del territori, ha dit. En aquest món canviant, ha afegit, tenim una responsabilitat estratègica com a ciutat, en l'àmbit polític i territorial, que és que les decisions passin per i a Mollerussa. Solsona ha etzibat que Finalment, ha demanat no caure en localismes. "Hem de pensar en el futur sense complexos i amb obertura de mires", ha conclòs.
 

comentaris