Rafel Panadés busca el suport del Pla d'Urgell per exigir un tercer carril a l’A-2

Retencions a l'A-2 en el seu pas pel Pla d'Urgell
photo_camera Retencions a l'A-2 en el seu pas pel Pla d'Urgell

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, vol proposar als alcaldes i alcaldesses de la comarca, fer un front comú per a reclamar al Ministeri de Foment un tercer carril a l’autovia A-2, així com la millora de la seguretat i el ferm.

Panadés considera que l’increment de la sinistralitat ha arribat a nivells preocupants, en una via ràpida que també ha incrementat el volum de trànsit de forma considerable. El president de l’ens comarcal té la voluntat de debatre la proposta en el pròxim Consell d’Alcaldes.

És hora de dir prou, ja que tots hem vist com s’ha deteriorat. La seguretat a l’autovia és el que més ens preocupa

Rafel Panadés primera roda de premsaPanadés va explicar que es tracta d’una situació que també ha de preocupar a altres agents del territori com les Cambres de Comerç de Lleida i de Tàrrega, als que demanaran el seu suport, per aconseguir la màxima representativitat a l’hora de plantejar la petició al Govern espanyol.

Segons Panadés la meitat dels municipis de la comarca o bé li-miten amb l’autovia o bé els hi creua pel seu terme municipal i que aquest traçat es va posar en servei fa 27 anys amb una realitat de volum de trànsit i de polígons industrials limítrofs molt diferent de l’actual. 

L’A2 és un dels principals corredors econòmics i de mobilitat territorial

Empreses establertes en el Polígon Vinyes del Mig de Bell-llocL'A-2 el Pla d’Urgell d’oest a est pels termes municipals de Bell-lloc d’Urgell, Sidamon, Palau d’Anglesola, Fondarella, Mollerussa, Vila-sana, Golmés i Castellnou de Seana, i és estratègica pel posicionament d’activitats econòmiques, especialment per al sector agroalimentari i logístic, fortament arrelat al Pla d’Urgell.

Segons dades públiques de sòl logístic a Lleida, la superfície de magatzem logístic de la comarca ja era de 120.000 metres quadrats al 2015, només superada pel Segrià a les comarques de Lleida. L’A2 és l’única opció de via ràpida al Pla d’Urgell. 

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement