16.05.2021 |
Territoris.cat

El recinte modernista de la Cooperativa Sant Roc inaugura la Fira de l'Oest del Palau d'Anglesola

 

Actes de la Mostra de Formatges del Palau a la Cooperativa Sant Roc
Actes de la Mostra de Formatges del Palau a la Cooperativa Sant Roc
El recinte modernista de la Cooperativa Sant Roc inaugura la Fira de l'Oest del Palau d'Anglesola

L'Ajuntament del Palau d'Anglesola ha volgut incorporar nous elements a la Mostra de Formatges Artesans, amb la voluntat de consolidar-la com a mostra del sector formatger de Ponent, i per aquest motiu en l'edició d'enguany s'ha incorporat la denominació La Fira de l'Oest.

El consistori també ha volgut divulgar el patrimoni arquitectònic del municipi, incorporant l'edifici modernista de la Cooperativa Sant Roc, al circuit de les activitats de la Fira de l'Oest. Un escenari que inaugurava el dissabte el certament amb la taula rodona en la qual es van presentar projectes d'èxit al voltant de l'agroalimentació de Ponent.


Actes de la Mostra de Formatges del Palau a la Cooperativa Sant RocRobert Camps, de Formatges Camps, del Palau d'Anglesola, Àlex Mases, del Parc de les Olors de Linyola, i Xavier Lledó i Àngel Sedó, de la Lleteria Obagues Talma de Juneda, van debatre la situació dels petits productors lleidatans del sector agroalimentari, les estratègies que utilitzen per al posicionament i divulgació dels seus productes.

Els participants van destacar la necessitat d'incrementar les accions de conscienciació del consum de productes del territori, i la importància que té per a la continuïtat del sector i l'equilibri territorial.

En el mateix escenari va tenir lloc un sopar tast, que va conduir
la quesomelier Marta Medran, el públic va poder tastar i diferenciar les varietats de formatges que s'elaboren a Ponent, tot maridat amb la fruita dolça i els vins del Castell del Remei.


Actes de la Mostra de Formatges del Palau a la Cooperativa Sant RocDiumenge, el pavelló poliesportiu acollia la Mostra de Formatges Artesans, amb una desena de productors que van presentar i vendre les varietats que elaboren en els seus obradors. En el recinte també es va habilitar una zona infantil amb jocs dedicats a la gastronomia de proximitat o la Cúpula Gustum, dedicada a l'alimentació saludable.

Actes de la Mostra de Formatges del Palau a la Cooperativa Sant RocEl maridatge de formatges de Ponent amb la cervesa artesana la Vella Caravana de Menàrguens, a càrrec del sommelier del Palau Felip de Juan, la demostració de cuina amb formatge a càrrec dels cuiners Sergi Caelles i Mercè Tomàs, van completar l'agenda del matí.

L'acte més destacat del diumenge va ser la proclamació del primer Formatger Honorífic que es va atorgar al xef del restaurant la Boscana de Bellvís Joel Castanyé.

El recinte modernista de la Cooperativa Sant Roc inaugura la Fira de l'Oest del Palau d'Anglesola
comentaris