07.12.2022 |

L'Associació Refem , presenta al Pla d'Urgell la tasca amb dones en situació d'urgència

Les dones que accedeixen als serveis d'atenció i acollida d'urgència de Refem ho fan a través de les derivacions realitzades pels cossos i forces de seguretat, o per la derivació dels serveis socials corresponents
ACUDAM presenta al Pla d'Urgell, Refem Associació @Acudam
ACUDAM presenta al Pla d'Urgell, l'Associació Refem @Acudam
L'Associació Refem , presenta al Pla d'Urgell la tasca amb dones en situació d'urgència

L'entitat social ACUDAM va organitzar el passat dijous, en les instal·lacions dels tallers ocupacionals de Mollerussa la presentació al Pla d'Urgell de l'Associació Refem, es tracta de l'única agrupació de la demarcació de Lleida dedicada a l'atenció i acollida de dones, amb els seus fills o filles, en situació d'urgència, majoritàriament víctimes de la violència de gènere. Es tracta del primer acte de divulgació que Refem Associació ha dut a terme a les comarques lleidatanes.

ACUDAM presenta al Pla d'Urgell, Refem Associació @AcudamACUDAM va convidar a la presidenta de l'Associació Refem , Adriana Ruiz per tal de lliurar-hi un xec de 500 euros, una quantitat que forma part dels diners aconseguits amb la venda del calendari solidari del 2021. Segons va explicar la presidenta d'ACUDAM, Angelina Roure, la recaptació del calendari suposa una petita aportació a les finances de l'entitat, que cada any comparteix amb altres col·lectius socials i humanitaris. Roure va afegir que enguany les restriccions ocasionades per la situació sanitària s'ha reduït la recaptació a la meitat, un total de 2,260 euros.

L'Associació Refem , va sorgir l'any 2017, de la mà d'un grup de professionals de l'àmbit social després del tancament de l'únic centre per a l'atenció de dones de la ciutat. L'entitat treballa facilitant un context específic adaptat a la necessitat personal de la dona per promoure la seva autonomia i completi la inclusió en la societat

Actualment l'entitat lleidatana disposa de 4 pisos d'acollida per a dones i nens. Des de l'any 2018 ha acollit més de 400 persones. Les dones que accedeixen als serveis d'atenció i acollida d'urgència de Refem ho fan a través de les derivacions realitzades pels cossos i forces de seguretat, o per la derivació dels serveis socials corresponents. L'associació atén de forma exclusiva dones en situació d'emergència (mares i fills/es) de Lleida i també de tot el territori català. Les persones ateses a l'entitat poden estar en el servei d'acollida fins a un màxim de 3 o 4 mesos, posteriorment les persones ateses poden accedir a un recurs d'acollida de llarga estada gestionat pels diferents serveis socials de les administracions.

L'Associació Refem , presenta al Pla d'Urgell la tasca amb dones en situació d'urgència
comentaris